Въпрос за маслото на нова Dart 2

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за маслото на нова Dart 2

Мнениеот sibirischewolf » Нед Авг 25, 2013 11:29 am

Здравейте съфорумци. :wavey: Преди месец си купих нова RS Dart 2 2011, където десният ботуш е с маслена "баня", и не знам, но ми стана интересно да отворя да видя що за масло е това... Отвих капачката, и гледам маслото някакво нееднородно - по краищата се е едно е вода, а пък в средата е кафяфо, почти като на ръжда цветът течност, същевременно по стените вътре от където съм отвил капачката, намерих няколко песъчинки - сравнително големи. Случайно това да е нормално? Относно работата на вилката - нямам забележки, проблеми и др. Работи си отлично, да, но малко ме притесни просто това масло... Странно ми се вижда да е такова... И с тия песъчинки вътре... :dontknow:
sibirischewolf

Рейтинг: 1220

Re: Въпрос за маслото на нова Dart 2

Мнениеот forgetit » Нед Авг 25, 2013 12:27 pm

Махни маслото, изчисти я и сложи ново масло.
forgetit

Рейтинг: 1200

Мнениеот sibirischewolf » Нед Авг 25, 2013 2:11 pm

forgetit написа:Махни маслото, изчисти я и сложи ново масло.

Мда, може би това ще е най-сигурният вариант да се изключат някакви повреди за в бъдеще. Ще гледам в скоро време да си купя масло и да го сменя. Чудех се за това, но пък и не бях сигурен... Защото вилката е нова, и не ми се искаше да бъркам и човъркам, преди да питам дали е нормално.
sibirischewolf

Мнениеот sibirischewolf » Пет Сеп 06, 2013 9:26 am

Някой има ли възможност да ми каже от къде да си взема нови уплътнителни О-пръстени за горе посочената вилка или какъв им е размерът? Защото тамън си взех масло, но има проблем, че трябва да сменя и О-пръстените, но не ми се отваря вилката само и само да ги видя какви са. Мерси предварително.
sibirischewolf

Назад към Веломеханик