Здравейте на всички. От скоро ме тормози нещо доста гадно и неприемливо за мен. От преди 2 седмици някъде ми се появи гадно и силно чуващо се/усещашо се стържене на задната спирачка. Тя е Avid Elixir 5(бяха за продажба но тя се отмени, тъй като финанси за нови няма да стигнат) мислех си, че проблема идва от нея но.... преминах през няколко стъпки през, които смятах, че щеше да е нужно, за да разбера откъде може да идва гадния и гадния проблем. Пробвах следните методи:
1. Стягане на всички болтове, преходник/калипер/болтове на диск/болтове на главината(с болтове е, не QR).
2. Проверка на главината за луфтове.
3. Смених накладките, сложих нови и смених и ротора. Накладките нови, а ротора напълно изряден по кой да е параграф.
4. Обезвъздуших спирачката, като при тази операция не допуснах да олея с дот накладките или ротора. Спирачката е настроена идеално.
След всичко това отново и отново тази гадна вибрация и звук отиват чак до задните ми части, докато съм седнал и спирам при скорост ~15км/ч.
Ротора до преди 2 седмици беше 180, сега е 160. За съвместимост там за роторите и на каква рамка се карат няма да спорим, тъй като и размера на ротора не е 200++.
Какво изпускам и как трябва да процедирам в този случай?
Чел съм, също че проява на хлабина/пукнатина в материала на рамката може да доведе до този проблем но пък не съм проверил детайлно всяка заварка по рамката. И все пак си, мисля че не съм стигнал до крайна точка. Рамката си я имам от 2010 декември(подкарах я чак 2011) и до ден днешен съм нямал съмнения за пукнатини.