въпрос за rock shox pilot

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

въпрос за rock shox pilot

Мнениеот hanibal » Пон Дек 30, 2013 7:31 pm

Здравеите,аз се казвам Атанас и съм от Пловдив.Имам горепосочената вилка (пилот) започна да ми изпуска масло от семиринга.Отидох във веломагазин и те ми казаха че семирингите 70лв. са за смяна и за да ми ги сменят с ново масло и труд кам 100 лв.Та вапроса ми е заслужава ли си да я ремонтирам или да я карам докато се скапе и да сабирам пари за нова?Благодаря ви предварително! :beer:
hanibal

Рейтинг: 1200

Re: въпрос за rock shox pilot

Мнениеот Stoks1 » Пон Дек 30, 2013 8:43 pm

Карай я така докато се скапе и нова... Имах същата доста изтърпя да ти кажа може ии на мен малко ми изпускаше масло, но си я карах така здрава е! :D :D
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Мнениеот moridinbg » Вто Дек 31, 2013 12:55 am

И аз имах един пилот, който покарах не малко. Карай я колкото изкара и я сменяй. Не е лоша, като за 100мм вилка, но не си струва инвестиране в нея. Последната година на производство е 2005.
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Мнениеот hanibal » Вто Дек 31, 2013 1:50 am

благодаря за мненията.С ваша помощ разбрах че трябва ново.Затова стигам до следващия проблем-нова вилка с пивоти . Аз съм 100 кила снажен :D и карам само градско и бюджета ми е ДО 350ЛВ Щях да си взема rock sox tora (защото съответства на мойте нужди)ноза жалост е няма вече по магазините.Затова много ви моля драги мои съфоромци помогнете на вашия беден на знания и опит съфорумец .Много дълго време се чудих какво да правя......ама много,затова се обръщам към вас даите някоя идея...нещо моделче :praying:
hanibal

Мнениеот milestone » Вто Дек 31, 2013 2:53 pm

hanibal написа:... карам само градско и бюджета ми е ДО 350ЛВ Щях да си взема rock sox tora (защото съответства на мойте нужди)ноза жалост е няма вече по магазините.

То сега има ХС 32, но като караш само градско защо ти е вилка предназначена за МТБ?
А по повод цените и качеството на "оригиналните" семеринги и как можем да минем с порядъци по-евтино и безпроблемно ми се струва, че имаше една тема - потърси някъде назад в архива.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот hanibal » Вто Дек 31, 2013 3:09 pm

milestone написа:
hanibal написа:... карам само градско и бюджета ми е ДО 350ЛВ Щях да си взема rock sox tora (защото съответства на мойте нужди)ноза жалост е няма вече по магазините.

То сега има ХС 32, но като караш само градско защо ти е вилка предназначена за МТБ?
А по повод цените и качеството на "оригиналните" семеринги и как можем да минем с порядъци по-евтино и безпроблемно ми се струва, че имаше една тема - потърси някъде назад в архива.

Защото когато карам агресивно усещам работата на хубавата вилка макар и градско.Мерси за отговора реших да се насоча кам rock shox xc 30-32...ще разгледам ревютата за тях каква им е разликата в цена качество и ще избера.Благодаря на всички съфоромци които споделиха мненията си с мен.И весело изкарване на новата година :beer:
hanibal

Мнениеот xcrider » Вто Дек 31, 2013 3:32 pm

hanibal написа:карам агресивно градско

Как я правиш тая работа нз.
Иначе XC30 работи гадно, имал съм такава - насича. XC32 би тряабвало да е по-читава.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот YELLO » Вто Дек 31, 2013 6:00 pm

Аз му препоръчах, ама Он не вОзприема :D Пък и дали фабричните метални пружини на тези вилки ще са подходящи за неговите кила.. :dontknow:
"Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving."
Albert Einstein
Аватар
YELLO

Рейтинг: 1181

Мнениеот milestone » Вто Дек 31, 2013 7:15 pm

xcrider написа:

Уж повече от мен четеш пък не си чувал, че фрийрайда има и градски форми ;)
hanibal, шегичка е това, но щом не питаш за Домейн или 66, предполагам си преминал пубертетската възраст и знаеш какво търсиш. Да отбележим само, че при твоите килограми вероятно разликата между 32 и 30 мм. стеншъни ще има значение.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот hanibal » Сря Яну 01, 2014 2:06 pm

xcrider написа:

Иначе XC30 работи гадно, имал съм такава - насича. XC32 би тряабвало да е по-читава.
нека да предполойа че когато си 60 кила и когато си над 100 кила Икогато тръгнеш да мачкаш колелото има значение каква ти е вилката прав ли съм?Иначе ако има по хубавмодел вилка за тези пари от xc-то моляви споделете.Питам за вилките защото до скоро бяха старото поколение вилки като тората като дартовете и други които се бяха наложили на пазара.Но за новите нямам инфо за това питам.
hanibal

Назад към Веломеханик