Здравейте,
това ми е първата ми тема, така че ако съм сбъркал раздела, моля модератор да ми премести темата.
Става въпрос за велосипеда на жена ми. Моделът е Mifa Makkenzie, вероятно вече не е в производство. Не можах да намеря снимка в нета, но това е доста подобен велосипед.
https://www.otto.de/p/397731811/?pm=cG1fQ2FtcElkPUxQODAzMCZwbV9BZmZpbGlhdGVJZD1MUDgwMzAmcG1fSXdsPTU2MiZwbV9Tb3J0aW1lbnQ9OTMyJnBtX0FydGljbGU9NTI3MTg5Jm5vbmNlPWNjNGQzOTZkYjVmMjVl#variationId=398055878
Голям велосипед, тип пътнически, с тънки капли, едно време имаше руски полубегачи с такива 28 цола на 1.25. Има калници, заден багажник и 8 задни венеца. Каплите са алуминиеви с триъгълно затворено сечение, като на байковете, но по-тесни. На сегашната гума мога да разчета надписите - 40-622/700х38С Innova - и това е всичко.
Искам да му сменя задната гума и външната и вътрешната. Изборът е огромен, но какъв размера да търся и как да съм сигурен, че ще пасне? Не ми се ходи на майстор, защото мога да се справя сам, а цените на труда тук са солени и не става от днес за утре. Понеже жена ми все се оплаква, че се натъртва по време на карането, дали мога да сложа малко по-дебела гума? Какъв тип грайфер и евентуално марка да избера, като се има предвид, че караме изключително по асфалт, но пък често пъти на мокро?
Ако съм пропуснал да дам някаква информация подсетете ме. На отзовалите се благодаря предварително.