Chain Tug или някакъв удачен заместител

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Chain Tug или някакъв удачен заместител

Мнениеот Borend » Чет Апр 03, 2014 1:51 pm

Здравейте
На кратко проблема:
имам 24 инча ns suburban,но го карам с 26ци отпред и отзад.
Сложих 2 болчета отпред на dropout-ите (допряни до задната ос за да раздалечи гумата от долните тръби: ) и ги завързах към рамката със свински опашки.
Изображение
Интересува ме:
1во какви са вариантите за опъване на верига (сингъл спийд),
2ро дали в някой бг сайт може да се купят 2 Chain Tug-а(питах в Screambikes от там казаха, че имат 1 в наличност и няма да зареждат скоро :xx(: )
http://screambikes.eu/bg/vodachi-za-veriga/9391-regulator-za-veriga-mr-control-rh-star.html ,
3то Има ли някакъв друг удачен заместител за опъване на веригата, освен да си купя chain tensioner ?
4то Кой и защо е по-добрия вариянт верига за сингъл спийд колело: цяла халфлинк или обикновенна(но здрава) верига ?

Мерси предварително колеги :)
Borend

Рейтинг: 1198

Re: Chain Tug или някакъв удачен заместител

Мнениеот marsa » Чет Апр 03, 2014 9:29 pm

И с опъвач и без, не е подходящо да се кара рамка с хоризонтални дропаути с главина с QR. Радикалното решение е да минеш на плътна ос и гайки. Дори може би ще ти излезе по-евтино да си преправиш настоящата главина, отколкото да търсиш псевдорешение по заобиколен път.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик