Здравейте,
@compira, благодаря за приветствието, наистина съм много нов в тази област с колелетата а във форума супер нов но все някога се започва. То си личи по въпросите които задаваам

Благорадя ви за отговорите и напътствията.
Като помислих след като прочетох отговорите, за момента най разумното ще бъде да го занеса на майстор защото след като писах тук намерих гаранционната карта на велосипеда която се оказа все още всила.
Въпреки всичко, ще поръчам ключовете тъй като наистина ми се човърка по такива колела. Благодаря за съвета с онлайн магазините. Често поръчвам от такива магазини разни неща но през ум не ми мина да потърся инструменти за ремонт на велосипеди.
Проблемът на колелото е следния. Всичко си работеше супер добре докато преди седмица някъде започна да издава някакви звуци от средното движение, едно такова припукване което първоначално си мислех че идва от десния педал. Така си мислех защото прещракваше когато съм по нагорнище, където се изисква по голямо усилие при натиск, и натиска е върху този педал. Ходих до магазина и момчето там свали курбелите и натегна средното движение. Това реши проблема за 2-3 дни и след това започна да се чува едно щракане от средното движение независимо от приложеното усилие и натиснатия педал. В момента на оказване на натиска онова се чува. Ако съм на по ниска предавака се чува дори повече. Звучи сякаш няма достатъчно смазка там и като че има спукана съчна в лагерите. Казвам съчма защото предполагам че лагерите са със съчми, но може и да са ролкови, нямам идея.
Ще отида пак до магазина, ще му покажа гаранционната карта и да видя какъв ще бъде резултата.
Но проблемът наистина е в средното движение а не в педалите както си мислех първоначално. При каране не скачам от стълби или подобни неща, нито го третирам зле, но дефекти винаги могат да се появят.
С най добри поздрави!