Питане за верига

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Питане за верига

Мнениеот m0skVi4a » Чет Апр 17, 2014 5:39 pm

Здравейте.
Ще сменям зъбен блок. Съответно ще ми се наложи и верига да сменям. Днес ходих при местния веломеханик и го питах за различни вериги и се спрях на 2 - KMC за 17 лева с каквото карам и в момента и нямам ядове и една марка която за първи път чувам - YBN за 13 лева. Хубавото на YBN е, че върви с звено за откачане (или там както му се вика) и е хромирана за разлика от KMC-то. Също така механика ми ги хвали, че били уж по-издръжливи от KMC-тата.
Мен ме интересува вашето мнение за тази верига YBN SC8 (8 скорости, хромирана, със звено за откачане) и да ме съветвате да си взема ли ново KMC като мойто в момента или да се доверя на майстора и да взема YBN (който ми грабна окото).
m0skVi4a

Рейтинг: 1198

Re: Питане за верига

Мнениеот MIKEY MOUSE » Пет Апр 18, 2014 7:00 am

Отговори за верига:
1. Цените не са фиксирани, варират / в Отечеството ни / до 100 %. / Моята верига КМС купих за 11 лв /
2. Всеки продавач си хвали стоката / в случая механика/.
3. КМС също се продават със съединително звено.
4. Една верига дали е хромирана, посребрена, позлатена ,ако я омърляш и не я поддържаш резултатът е един и същ.
5 . Нямам информация за предлаганата верига , но КМС е най-караната и за това цената се държи по-висока.
6. Всичко по-горе написано и мнение по-въпроса, решаваш ти сам ! :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот m0skVi4a » Пон Апр 21, 2014 7:47 pm

Спрях се на KMC-то тъй като до сега съм карал все такава и нямам никакви проблеми. Обаче днес тъй като магазина не работеше и аз не знаех, си сложих новия зъбен блок и покарах около 1км отиване и връщане със старата верига (KMC от 7 скорости) и забелязах че като включа на 8ма и веригата се усуква леко и опира в 7мата зъбчатка и стърже много досадно и смених веднага на по горна за да не го прецакам зъбния блок. Това нормално ли е за веригата за 7 скорости? Ще се оправи ли като сложа веригата за 8 ?
m0skVi4a

Рейтинг: 1198

Мнениеот MIKEY MOUSE » Пон Апр 21, 2014 8:00 pm

m0skVi4a написа:Спрях се на KMC-то тъй като до сега съм карал все такава и нямам никакви проблеми. Обаче днес тъй като магазина не работеше и аз не знаех, си сложих новия зъбен блок и покарах около 1км отиване и връщане със старата верига (KMC от 7 скорости) и забелязах че като включа на 8ма и веригата се усуква леко и опира в 7мата зъбчатка и стърже много досадно и смених веднага на по горна за да не го прецакам зъбния блок. Това нормално ли е за веригата за 7 скорости? Ще се оправи ли като сложа веригата за 8 ?

Ще се оправи- ширината на верига за седмица е различна от тази- за осмица. Писано е по въпроса. :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Назад към Веломеханик