Сваляне на ос-касета

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Сваляне на ос-касета

Мнениеот martinl » Пет Яну 14, 2011 9:07 pm

Здравейте !

Кажете, има ли някакъв начин да си сваля ос-касетата без специален ключ ! Имам доста инструменти на точно този нямам !
Не ми се дават пари за сервиз, освен това пътят (отиване и връщане) ми е 25 км. !

Това е моята ос-касета : http://screambikes.eu/kurbeli-os-kaseti ... -un26.html !
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Рейтинг: 1203

Re: Сваляне на ос-касета

Мнениеот pascalaa623 » Пет Яну 14, 2011 9:16 pm

Прочети тук. viewtopic.php?f=4&t=81273 :)
Във всички случаи трябва да отидеш в сервиз. :dontknow:
Изображение
Аватар
pascalaa623

Рейтинг: 1265

Мнениеот martinl » Пет Яну 14, 2011 9:18 pm

pascalaa623 написа:Прочети тук. viewtopic.php?f=4&t=81273 :)
Във всички случаи трябва да отидеш в сервиз. :dontknow:

Няма ли начин нещо да се измисли..... някак си нещо да се направи със някакъв друг ключ ? :dontknow:
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Мнениеот Voiso » Пет Яну 14, 2011 11:09 pm

Има начин естесвено как питай ме мен... Същата едно врме имах ..
Тка ако имаш френски ключ , американски клещи,водопровдоен ключ е добре с тях хаваща ръба който е доста малък и внамаваш на къде отвърташ ,че тука резбите са и обратни .Преди да почнеш процеса по свалянето почукни рамкта в зоната на средното хубаво от всички страни да поодпусне и после с клиючовете ако не стане.. вземаш отверка с по тъп връх (!!!ВНИМАВАЙ!!!! средното е от мека сплав и лесно се деформира/чупи) като поствавиш отверката в някоя от дупките с чук почваш да чукаш по -посока на отвиването пак тиказвам внимателен бъди .Може да исполлзваш оста като опорна точка.
На мен един път много ми се озъби и тъй като нямаме сервизи на 40 км с ножовка го прерязах направих му ръбове и го отвъртях не ти го препоръчвам.
ПАК внимавй с РЕзбите

Пиши по-грамотно, за да не се налага да трием твои мнения. В червено са посочени само някои от грешките ти, без да броим липсата на препинателни знаци.
Изображение
Аx ти Black Metal ,прееееб*х си цигулката ....
Аватар
Voiso

Рейтинг: 1250

Мнениеот martinl » Пет Яну 14, 2011 11:38 pm

Voiso написа:Има начин естесвено как питай ме мен... Същата едно врме имах ..
Тка ако имаш френски ключ , американски клещи,водопровдоен ключ е добре с тях хаваща ръба който е доста малък и внамаваш на къде отвърташ ,че тука резбите са и обратни .Преди да почнеш процеса по свалянето почукни рамкта в зоната на средното хубаво от всички страни да поодпусне и после с клиючовете ако не стане.. вземаш отверка с по тъп връх (!!!ВНИМАВАЙ!!!! средното е от мека сплав и лесно се деформира/чупи) като поствавиш отверката в някоя от дупките с чук почваш да чукаш по -посока на отвиването пак тиказвам внимателен бъди .Може да исполлзваш оста като опорна точка.
На мен един път много ми се озъби и тъй като нямаме сервизи на 40 км с ножовка го прерязах направих му ръбове и го отвъртях не ти го препоръчвам.
ПАК внимавй с РЕзбите

Пиши по-грамотно, за да не се налага да трием твои мнения. В червено са посочени само някои от грешките ти, без да броим липсата на препинателни знаци.

Благодаря !
Freeride Downhill
Аватар
martinl

Мнениеот Admin » Съб Яну 15, 2011 12:04 am

Имай предвид, че всеки начин за махане, изключващ специализирания инструмент, може да доведе до сериозни и трайни увреждания на компонента (средното движение). Съветвам те да си купиш инструмента - ще го намериш за 7-8 лв. (по спомен). Това е нищо на фона на главоболията, които може да си докараш, ако прибегнеш до алтернативни методи. Те се използват, когато поради някаква причина инструментът вече не може да свърши работа.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот vpravov » Съб Яну 15, 2011 12:16 am

Voiso написа:и внамаваш на къде отвърташ ,че тука резбите са и обратни

И двете ли??? :bigeyes:

@martinl Бягай в сервиз и не се занимавай с глупости!!! Поне в Пловдив със сигурност имате!
Изображение
Аватар
vpravov

Рейтинг: 2000

Мнениеот Georgi_89 » Чет Апр 24, 2014 8:29 pm

Admin написа:Имай предвид, че всеки начин за махане, изключващ специализирания инструмент, може да доведе до сериозни и трайни увреждания на компонента (средното движение). Съветвам те да си купиш инструмента - ще го намериш за 7-8 лв. (по спомен). Това е нищо на фона на главоболията, които може да си докараш, ако прибегнеш до алтернативни методи. Те се използват, когато поради някаква причина инструментът вече не може да свърши работа.

Къде ги има за 7-8лв.?
Georgi_89

Рейтинг: 1033

Назад към Веломеханик