Можете ли да помогнете?!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Можете ли да помогнете?!

Мнениеот g00 » Нед Май 25, 2014 8:52 pm

Здравейте приятели, закупих това колело MBK Cheyenne с идеята да го карам всеки ден, утре очаквам да го взема от Еконт, дори с него мисля да направя едноседмичен преход от Варна до Резово но това е друга тема, сега да се върнем към колелото...

Първият ми въпрос е хубав ли е изборът като марка, главините са Нексус 8Г на Шимано с вътрешни скорости и контра мисля някой ако разбира да казва, каплите двустенни и алуминиева рамка, ако има нещо по специялно при огледа моля ви кажете какво да гледам за да не си го чукам после в главата тоя байк..

Втоярия ми въпрос е следния колелото има да се ремонтира а аз не познавам никой който да ми е наблизо (Обеля) да го погледне и ако може да ми удари едно рамо да го пусна в движение и после най вероятно ще ходя напред назад да доизкусурявам.. :)

За начало виждам че няма педали, скоба на седалката, ръкохвадката и рогът също, жилата са откчени и ще има нужда от реглаж на главината.. Абе все уж дребни работи ама ме притесняват, резбата на педалите еднаква ли е за всички курбели? Скоба ще се купува от магазин предполагам, някой ако има сервиз колко ще ми струва работата по колелото да се закачат жилата скоба за седалката да се натегнат болтове капли ако е нужно и такива общи работи, педали, и скоба мисля да си купя от Веломания Люлин , ако някой работи там може ли да ми каже ако оставя колелото сутринта до вечерта готово ли ще е? Или някой ако има подвижна работилница да дойде на място?! Абе вие какво бихте направили общо взето в моя случай, моля Ви за малко помощ. Благодаря :)
11.JPG
11.JPG (93.54 KiB) Прегледано 388 пъти

12.JPG
12.JPG (108.61 KiB) Прегледано 294 пъти

13.JPG
13.JPG (91.87 KiB) Прегледано 291 пъти
Остави проблемите си някъде там.
Никой няма да ти ги вземе.
g00

Рейтинг: 1203

Re: Можете ли да помогнете?!

Мнениеот evin » Пон Май 26, 2014 8:50 am

Занеси го на пълна профилактика при някой близък майстор с добър рейтинг, има специална тема за похвалени веломеханици.
От снимките изглежда интересна машина с нестандартен монтаж, който може да те вкара във филм, ако има нещо за смяна.
В Еконт, преди да го платиш, разгледай всички заварки на рамката за пукнатини и погледни за луфтове около всички лагери
Луфтовете не са страшни, но ако има спукано или криво - връщай
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Re: Можете ли да помогнете?!

Мнениеот g00 » Сря Май 28, 2014 8:54 pm

оказа се пълен боклук.. :) не бих дал и 20лв за него а тоя ми иска 200..
Остави проблемите си някъде там.
Никой няма да ти ги вземе.
g00

Рейтинг: 1203

Назад към Веломеханик