Голяма беля, счупен болт затягащ луфта на вилката

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Голяма беля, счупен болт затягащ луфта на вилката

Мнениеот Pencho93 » Чет Май 29, 2014 7:10 pm

Хора, моля помогнете, счупих болта, който затяга луфта на вилката и държи спейсърите, не знам дали се изразявам както трябва, но болта остана вътре във вилката и няма как да се извади, и не знам какво да правя, сасипах вилката, моля да споделите ако има начин да се извади :(.
Pencho93

Рейтинг: 1428

Re: Голяма беля, счупен болт затягащ луфта на вилката

Мнениеот Vimpel » Чет Май 29, 2014 7:17 pm

Pencho93 написа:Хора, моля помогнете, счупих болта, който затяга луфта на вилката и държи спейсърите, не знам дали се изразявам както трябва, но болта остана вътре във вилката и няма как да се извади, и не знам какво да правя, сасипах вилката, моля да споделите ако има начин да се извади :(.

Ако по никакъв начин не може да се извади, предполагам може да се избие пеперудката, барабар със счупения болт.
Vimpel

Рейтинг: 1295

Мнениеот marsa » Чет Май 29, 2014 7:45 pm

Ако говориш за тоя болт:
Изображение

Той само обира луфта при разхлабени болтове на лапата, след което се стяга лапата и този болт заедно с капачката няма държащи функции. Ако става дума за него, сигурно си го стягал без да разхлабиш лапата.

Тъй като от долната страна на пеперудката и стержена би трябвало да има дупка, ако го подпукаш с обикновена бормашина в посока надолу, сигурно ще го изкараш. Отделно има начини да се извади и смени пеперудката, но едва ли ще се наложи.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Pencho93 » Чет Май 29, 2014 7:54 pm

Да за този болт става въпрос, благодаря много. Подаваше се съвсем малко болта и успях да го докопам с клещите и с малко пот успях да го отвъртя, направо ми олекна, че пребледнях целия. Поне се научих да не затягам толкова, помислих, че ще трябва да се реже вилката. :praying: Това за пеперудката не го знаех, за друг път ще знам ако стане случайно пак фал.
Pencho93

Рейтинг: 1428

Назад към Веломеханик