Болтове за МТБ

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Болтове за МТБ

Мнениеот MIKEY MOUSE » Чет Май 29, 2014 6:54 am

Питането ми , колкото и малоумно да звучи на първо четене има смисъл:
По байка има достатъчно болтове /хромирани / ,но вече с неприятна ръжда и различаващи се от стандартните / на пример -по лапата М7 с цилиндрична глава,за амортисьора - с по широка периферия,втулката -гайка за амартисьора и пр... /. Та въпросът ми е -къде мога да намеря оригинални скрепителни елементи. В Евроболт имат някакво подобие, но черни и на безумни цени. Надявам се да съм ясен и очаквам съветите Ви. Благодаря! :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Re: Болтове за МТБ

Мнениеот up side down » Съб Май 31, 2014 12:34 pm

Щoм си бил в Евроболт...остава варианта да питаш по велосервизите,и аз видях зор с някои болтове,тези за башгард например,а с еbay не ми се занимава...
up side down

Рейтинг: 1280

Мнениеот marine » Нед Юни 01, 2014 8:13 pm

Тук има много избор и то неръждавейка:
http://www.nis.bg/
marine

Рейтинг: 1160

Мнениеот marto_bikeara » Нед Юни 01, 2014 10:09 pm

Не те съветвам на по-отговорните места да слагаш болтове неръждавейка,защото не са толкова здрави като стоманените.Ако питаш мен търси поцинковани болтове за по-отговорните места,пък ако не намериш поцинковани си купи стоманени и цинков спрей и си ги направи ти такива.И на мен ми се наложи да слагам нови болтове и си сложих стоманени,но все не ми остава време за начина с цинковия спрей.
Дано да съм бил полезен :beer: .
marto_bikeara

Рейтинг: 1225

Мнениеот Fire Eye blaze 788 » Пон Юни 02, 2014 7:24 pm

Преди няколко дни ми се скъса едното ухо за дисковата спирачка.Рамката ми е Drag c1 карах я с най ниския клас механична спирачка на shimano и диск 180мм.НЕ е карана повече от 2 седмици с спирачката.Болчетата ми на адаптера бяха доста затегнати възможноли е да се е скъсало защото болтовете са били много затегнати? И ако да как се затягат?Първи собственик съм на рамката на 2 месеца е. :beer:
https://m.facebook.com/buddylist.php?re ... &source=43
Fire Eye blaze 788

Рейтинг: 1112

Назад към Веломеханик