Спешно ,помощ за дисковата спирачка.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Спешно ,помощ за дисковата спирачка.

Мнениеот creapfog » Пет Юни 27, 2014 12:53 am

От както си купих колелото предната спирачка ми опира диска, както и да е днес ми го оправиха в сервиза ,но задната спирачка нещо я ръчка тн. (понеже и тя започна да опира) ,тръгнах от сервиза и на 30 минута г-д започна да трака на диска ,спрях въртях гумата и видях че в действителност е от спирачката. Понеже нямам възможност да мина през сервиза тези дни и ми е много спешно ако може някой да ми обясни какво му е и как да го оправя. Явно тоя от вело магазина нищо не знае че само ми прецака и спирачката. За инфо колелото е kona lanai 2013.
creapfog

Рейтинг: 1165

Re: Спешно ,помощ за дисковата спирачка.

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Пет Юни 27, 2014 8:30 am

Най-добре отхлаби болтовете на спирачката (тези дето я държат на преходника на рамката/вилката) и натисни спирачката. Задръж така и натегни пак болтовете. :beer:
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Мнениеот creapfog » Пет Юни 27, 2014 7:03 pm

Мерси ,но смятам че апарата е изкривен правя го на задната всичко е ок ,но предната не успявам временното ми решения е да отхлабя до степен да не я използвам но и да не падне от колелото.
creapfog

Рейтинг: 1165

Мнениеот Pr3d4t0R » Съб Юни 28, 2014 11:46 am

По-вероятно диска ти е леко крив. Малко пипкаво е, но моите с голяма отверка за лост ги изправям.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик