Рамка FELT и проблем с уши за водач

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Рамка FELT и проблем с уши за водач

Мнениеот SectorOMEGA » Пон Юни 30, 2014 12:51 pm

Колеги привет. Имам нужда от малко съвети. Рамка е с уши за водач но са ISCG OLD. Пробвах да сложа адаптер за монтаж от средно към ISCG 05, но както предполагате не станА :) Та сега на стария стандарт водачи вече доста трудно се намират, а за монтаж директно към средно още по малко или са доста скъпи. Гледам на рамката че ушите са заварени на две места само с точкова заварка(поправете ме ако греша) Та идеята може ли да се премахнат(изключвам рязането с флекс) с някакъв дремел или нещо подобно и колко е добре това?
SectorOMEGA

Рейтинг: 1218

Re: Рамка FELT и проблем с уши за водач

Мнениеот ivan4o_sv » Пон Юни 30, 2014 4:36 pm

Здрасти колега аз имах подобен проблем но с RAM 4X. Идеята да режеш ушите ми се струва лоша... Виж моето решение на проблема. Измерих къде да направя дупките и в какво положение да е водача и отидох до стругара, той вече си знае работата :agree: :beer:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
viewtopic.php?f=19&t=113661 СПЕШНО
RAM-a вадя от гараж,
после ......
Аватар
ivan4o_sv

Рейтинг: 1203

Мнениеот SectorOMEGA » Пон Юни 30, 2014 4:39 pm

Ами при не мен става, просто когато сложа преходника от ВВ към ISCG не ми остава място за водача. Ушите са стар стандарт, а водача ми е новия. :dontknow: Варианта е да намаля дебелината на преходника
SectorOMEGA

Мнениеот ivan4o_sv » Пон Юни 30, 2014 5:59 pm

Има ли някакъв вариант да направиш снимки :dontknow:
viewtopic.php?f=19&t=113661 СПЕШНО
RAM-a вадя от гараж,
после ......
Аватар
ivan4o_sv

Рейтинг: 1203

Мнениеот GECKO » Пон Юни 30, 2014 10:06 pm

SectorOMEGA написа:... на стария стандарт водачи вече доста трудно се намират, а за монтаж директно към средно още по малко или са доста скъпи. ...

Винаги можеш да видиш сметката на рамката, но преди да го направиш аз бих искал да те запитам 2 неща:
1. Колко си търсил водачи на ISCG (old)?
2. Какво значи "доста скъпи" за теб?

Склонен съм да вярвам, че до около 200лв може да се намери доста удачен и нов водач за твоята рамка, но не си потърси във всички магазини :)
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот SectorOMEGA » Вто Юли 01, 2014 8:26 am

Ами колега водачите който са на стандарт BB Mount, са доста неприятниятни или са за башгард(което неискам) да намерих си няколко водача който са на ISCG03 за доста прилични пари. Просто не ми се занимава да продавам стария си водач, да чакам за нов. Това беше единствената причина да попитам :)
SectorOMEGA

Назад към Веломеханик