Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Здравейте, на моята Еуфория имам един проблем и се чудя от къде е? Винта на снимката не може да се затегне, а апарата често се размества и стърже в диска.
Чудя се, този винт директно във вилката ли се навива??
Болта се завива директно в ботуша на вилката. Ако имаш късмет, резбата ще е развалена само при първите няколко витки и с по-дълъг болт ще спасиш положението. Ако ли не, работата става по-дебела.
Като цяло за първи път бутам спирачката, още съм гаранционен, просто взе бая да стърже по диска. Мисля да ида до магазина от които съм го купил, да ги видя какво ще ми кажат. Иначе имате ли информация този болт с каква твърдост е? 8.8 или по-здрав?
За сега закърпихме положението с 1мм по-малка шайба. Махнахме самонагаждащата и сложихме 2 обикновени. Един приятел, които кара от години и си ремонтира сам колелетата го прави. По негови думи, за друг път да ако го правя, да затягам макс с един пръст. А аз му викам, фабрично беше така. Болта със уплътнител и ще покарам така. Мислех за следващата година да сменям XCM-а с SR SUNTOUR EPICON XC DS RL-R 27.5".
Аз си реших същия проблем като навих във вилката шпилки 6мм.Така хващат здравата резба по назад и си стоят завити т.е няма опасност да се повреди и тя.После слагам преходника апарата и шайбите и стягам с гайка за ключ 10