Адаптор за дискова спирачка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Адаптор за дискова спирачка

Мнениеот dirtnewbie » Чет Окт 27, 2011 9:24 pm

Здравейте, понеже моето колело отзад няма уши за дискова спирачка, бих искал да попитам как действа това устройство. http://bikescenter-bg.com/index.php?ste ... 565&lang=2 Дали играе ролята на ос, и ухо? Дали зависи каква трябва да е главината? :dontknow: Много бих искал да разбера заслучава ли си парите или има друго решение. Моля за отговор! Който ми отговори първи, ще го черпя една усмивка! :beer:
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Re: Адаптор за дискова спирачка

Мнениеот icko0o » Чет Окт 27, 2011 11:33 pm

Това играе ролята на уши,но аз никога не бих дал толкова пари при положение,че ако отделиш още 15,20 лева можеш да си вземеш една клаймърска рамка и пак ще е по-хубава от твоята,щом твоята няма даже уши за дискова спирачка.Но ти си преценяваш. :beer:
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Мнениеот dirtnewbie » Пет Окт 28, 2011 1:55 pm

Еми, не знам. Рамката ми е ТРЕК и е хром-молибденова. Обаче се чудя дали наистина да не взема един клаймър. Кажи ми само дали Ц1 е по-здрава от клаймъра?
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот dirtnewbie » Пет Окт 28, 2011 2:06 pm

Рамката е ето такава. Дали ще може да се сложи някаква вилка около 150-160 ход? И дали има значение това, че е хром-молибденова?
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот icko0o » Пет Окт 28, 2011 6:58 pm

dirtnewbie написа:Рамката е ето такава. Дали ще може да се сложи някаква вилка около 150-160 ход? И дали има значение това, че е хром-молибденова?

Коя е по здрава,немога да ти кажа,моята я карам с Марзочи 170 мм и отзаде с ротор 185 и спирачка Еликсир 5 и рамката няма никъкви проблеми,но аз ти препоръчвам Клаймър тъй като в момента в пазара за Велосипеди и рамки всяка 5 обява е за Клаймър и е доста продаван в момента и има рамки от 2009/2010 година които са като нови за по 100 лева с колчета,скоби,чашки и т.н. докато Ц1 е нова рамка от тази година и не се продава толкова в пазара,ако ще взимаш такава трябва да я взимаш нова за 160 лева или да чакаш някой да пусне обява,че продава такава рамка. :beer:
Аватар
icko0o

Мнениеот dirtnewbie » Пет Окт 28, 2011 7:52 pm

Да, ясно. Обаче питах коя е по-надеждна от клаймъра и от Ц1-цата? И спирам с въпросите. Иначе за пазара съм съгласен
make my wishes come true
dirtnewbie

Мнениеот icko0o » Пет Окт 28, 2011 9:55 pm

Рамките на Клаймър от 2010 са същите като Ц1,или ако имат някъква разлка тя определно ще е в полза на Ц1 се пак е по-нова рамка,на дали биха праизвели новата рамка по-слаба от старата . :beer:
Аватар
icko0o

Мнениеот Teodor40 » Нед Окт 30, 2011 10:03 pm

Има няколко промени в геометрията, както и лека промяна в челото, която е за добро. Цената от 160лв дори мисля, че е по-ниска от на Climber-a преди.
Хром-молибденовите рамки, поне от което съм чувал, не могат да се карат с големи вилки. Аз бих продал TREK-a и бих взел един Climber и то най-вече заради голямата вилка, която искаш да сложиш. Карам C1 по доста скандален начин и то с 66-ци и смея да твърдя, че е изключително здрава рамка :D
Успех
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот SeSSion » Нед Окт 30, 2011 10:27 pm

Teodor40 написа:Хром-молибденовите рамки, поне от което съм чувал, не могат да се карат с големи вилки.

Дали? Иначе наскоро видях една C1- ца със счупено ухо за дисковата спирачка. Колелото беше стоково с някакво хидравлично шимано 160мм диск.
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот Teodor40 » Нед Окт 30, 2011 11:36 pm

Сигурно е била дефектна и това гаранцията го покрива. Поне моята не е мръднала, а я карам с Avid J7, които спират много и са на 203мм дискове.
За хром-молибдена не съм много запознат, но така са ми казвали за рамките от този материал. Крехки са, не че не са здрави. Един по-сериозен удар и се пука.
Аватар
Teodor40

Мнениеот SeSSion » Нед Окт 30, 2011 11:45 pm

Всъщност хромото е доста по- гъвкаво от алуминия. Много хора като се качат от алу на хромо или обратното твърдят, че хромото вози по- меко. Като цяло хромо рамките се пукат доста по- трудно, защото при тях не се натрупва толкова умора в материала. По чужди форуми съм чел даже че твърдите хромо рамки имат около 1- 2 см ход дължащ се на гъвкавостта на материала.
SeSSion

Мнениеот iioorrddaann » Пон Окт 31, 2011 12:18 am

SeSSion написа:...имат около 1- 2 см ход дължащ се на гъвкавостта на материала.

:bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: Според мен се бъркаш нещо. 1-2 мм да, но 1-2 см е много. :clap: :clap:
Продавам: курбели Truvativ Hussefelt, кормило Funn Full On, лапа Funn Rippa
Държах си на рейтинга. :shooter:
Аватар
iioorrddaann

Рейтинг: 1172

Мнениеот SeSSion » Пон Окт 31, 2011 12:31 am

Добре да не е 2, но 1см да.
SeSSion

Мнениеот Teodor40 » Пон Окт 31, 2011 12:37 am

Значи са ме излъгали нещо, ако е вярно това :)
Остава да караш с v-break отзад. 75лв за тази щуротия малко нерентабилно идват, а и я стане, я не :)
Аватар
Teodor40

Мнениеот rsf » Пон Окт 31, 2011 1:09 am

SeSSion написа:Всъщност хромото е доста по- гъвкаво от алуминия. Много хора като се качат от алу на хромо или обратното твърдят, че хромото вози по- меко. Като цяло хромо рамките се пукат доста по- трудно, защото при тях не се натрупва толкова умора в материала. По чужди форуми съм чел даже че твърдите хромо рамки имат около 1- 2 см ход дължащ се на гъвкавостта на материала.

А твърдите хромо вилки с колко ход са? :D
Твърда хромо рамка с твърда хромо вилка, хромо кормило и хромо колче колко ход имат общо? :D
Последна промяна rsf на Пон Окт 31, 2011 1:14 am, променена общо 1 път
rsf

Рейтинг: 1519

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Окт 31, 2011 1:11 am

rsf написа:
SeSSion написа:Всъщност хромото е доста по- гъвкаво от алуминия. Много хора като се качат от алу на хромо или обратното твърдят, че хромото вози по- меко. Като цяло хромо рамките се пукат доста по- трудно, защото при тях не се натрупва толкова умора в материала. По чужди форуми съм чел даже че твърдите хромо рамки имат около 1- 2 см ход дължащ се на гъвкавостта на материала.

А твърдите хромо вилки с колко ход са? :D

Не ти се получи ;)...
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот AiR » Пон Окт 31, 2011 11:14 am

Останах много объркан от тези коментари тук! :bigeyes:
Cr-mo рамките са по-здрави от алуминиевите, просто са по-тежички. Не знам какво значи, че Cr-mo рамките не държели на много ход....
NS Bitch, NS Surge са рамки от Cr-mo, доста здрави и държат с вилки 160-180, дори се виджат и с 203мм.... просто този материал е избран за повечето Street/Dirt рамки, тъй като са с малко ход (вилки) , къси и ниски и трябва да издържат на повече усукване и стрес на ключовите места. Ако толкова искаш дискова спирачка на това колело, вземи си някой доста хубав V-Brake или както мен Хидравличен.
Тази рамка иначе не е за голяма вилка, както и Клаймбъра, но пък е супер удобен с повече ход. Ц1 и Клаймбър са си все още общо взето едно и също колело, само сега е малко по-добра цената. Почти всеки във форума е започнал с клаймбър, рамката държи на абсолютно всичко, обаче найстина ушите за дисковата спирачка са слаби. Ако се кара FR не е проблем, но при Trial изпълнения след известно време ще си отидат.
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Мнениеот dirtnewbie » Вто Ное 01, 2011 10:26 pm

Благодаря на всички ви за коментарите! Помогнаха ми! Продадох рамката и в момента очаквам парите да дойдат от Еконт. Когато ги взема, ще си купя една Ц1-ца и някъде до 1-2 месеца ще сложа един Бомбър. 55 мисля да бъде марзочито и мисля, че ще издържи! Ще карам Фрийрайд и ДХ с доста скокове. Надявам се в началото на новата година да съм направил едно прилично колело. Отново благодаря за съдействието и за желанието да помогнете на човек, който има нужда от информация и напътствия в даден стил. :peace:

Поздрави, Крис!
make my wishes come true
dirtnewbie

Назад към Веломеханик