от azzmaster » Пет Яну 06, 2012 1:17 am
Ако сложиш касета за 9 скорости ще трябва да смениш и дясната команда. Може би и дерайльора,ако искаш да сменя прецизно. Със сигурност ще трябва да смениш и веригата. Веригите за 9 скорости са по-тясни от тези за 8.Най евтините вериги за 9 скорости са по 34 лева,ако не ме лъже паметта.
Относно средното и курбелите, ако сложиш средно с широчина 68 мм и дължина 113 мм няма да имаш проблеми,естествено(говоря от опит,сглобих си колело с рамка Онтарио). Гледай захвата на новото средно да е същия като на новите ти курбели все пак (квадрат,окталинк,ISIS).
Не е проблем да сложиш касета за 9 скорости на сегашната главина. Ако все пак искаш да я смениш главината с по-добра, няма проблеми, но няма смисъл да се охарчваш много. Просто отиваш в магазина и казваш на продавача колко тежиш и как си караш колелото, като питаш за най-евтиния вариант който ще издържи на карането ти.
Препоръки:
За задна главина аз винаги взимам по-здрава и по висок клас , отколкото предна.Просто защото там е по-голямо натоварването. Едно Shimano LX(60 лв) или XT (80 лв) ще покрият изискванията ти напълно.
Доколкото за необразования коментар за РАМ2 (предполагам РАМ HT2) , РАМ-ската рамка струва над 200 лева в момента. Рамка Онтарио - взех си последната чисто нова от разпродажбата на Веломания за 85 лева,а по магазините върви различно, виждал съм я от 112 до 159 лева. Отделно двете рамки си имат различна геометрия. Въпрос на вкус,цена и т.н.