Ултразвукова вана

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Ултразвукова вана

Мнениеот XaCkBuTukC » Нед Ное 27, 2011 2:30 pm

Пазаруваме си ние за работа и попадам на това http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=7726 гледам го пише за почистване почесвам се по главата и се чудя абе дали може да чисти веригата и касетата ? има място във ваничката точно за това сякаш е правена :) Единият колега на работа каза че дюзите на дизеловите двигатели се чистели с такива вани.. та чудех се някой пробвал ли го е ?
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Re: Ултразвукова вана

Мнениеот PowerSlide » Нед Ное 27, 2011 5:24 pm

Нещо не ми излиза снимката, но предполагам какво е. Преди 10тина години работех във фирма за изработка на златни бижута и след финалното излъскване с кече и полираща паста изделието е доста мазно и мръсно от полиращата паста. Имахме такава ултразвукова ваничка - сипваш необходимото количество вода, тя се загрява вътре, слага се малко веро и се потапя изделието. Пуска се ултразвука и след 1-2 минути предмета е изчистен ИДЕАЛНО. За верига например е перфектно - ръчно с четки или каквито и да са инструменти за почистване НИКОГА не можеш да измиеш верига както с ултразвукова ваничка.
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот манджа » Нед Ное 27, 2011 6:22 pm

PowerSlide написа:Нещо не ми излиза снимката, но предполагам какво е. Преди 10тина години работех във фирма за изработка на златни бижута и след финалното излъскване с кече и полираща паста изделието е доста мазно и мръсно от полиращата паста. Имахме такава ултразвукова ваничка - сипваш необходимото количество вода, тя се загрява вътре, слага се малко веро и се потапя изделието. Пуска се ултразвука и след 1-2 минути предмета е изчистен ИДЕАЛНО. За верига например е перфектно - ръчно с четки или каквито и да са инструменти за почистване НИКОГА не можеш да измиеш верига както с ултразвукова ваничка.

Абсолютно съм съгласен , мисля че тази ваничка е за почистване точно на трудно достъпни места :beer:
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот XaCkBuTukC » Нед Ное 27, 2011 8:43 pm

Ето така изглежда единия модел http://www.tpetrov.com/ImagesTE/JPG/UCT400B.jpg :) ами ще се види може да си го подаря за коледа :) и да се тества
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Мнениеот tanya » Пон Ное 28, 2011 9:06 am

Имаме ултразвукова вана. Сдобихме се малко случайно и непланирано с нея, но наистина върши много добра работа при почистване на веригата. Препоръчвам я. :D
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот azzmaster » Пет Яну 06, 2012 1:28 am

Доколкото помня от лекцията си по пожарна безопасност в обекти, ултразвуковите вани,особено комбинирани с други методи, е ефикасен метод за обезмасляване. Съмнение няма.
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Мнениеот kir40 » Пет Авг 09, 2013 7:21 am

tanya написа:Имаме ултразвукова вана. Сдобихме се малко случайно и непланирано с нея, но наистина върши много добра работа при почистване на веригата. Препоръчвам я. :D

А от къде може и аз случайно да се сдобия с такава ,къде се продават

Рейтинг: 1115

Мнениеот did » Пет Авг 09, 2013 8:17 am

kir40 написа:А от къде може и аз случайно да се сдобия с такава

Например директно от производителя: http://www.apronecs.bg/bg/ultrasonic/cleaners/
Изберете българското!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Съб Авг 10, 2013 10:50 pm

В работата се наложи да използваме подобна, да чистим airbrush пистолети... Използвахме спирт заради боята и пускахме уреда десетки пъти по 5 мин, резултата - спирта почерня, пистолетите се изчистиха добре, но не и на 100%... Предоволно, предвид положените усилия :agree:
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Назад към Веломеханик