въпрос относно 2 гуми МАXXIS

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

въпрос относно 2 гуми МАXXIS

Мнениеот xtrend32 » Чет Дек 01, 2011 4:05 pm

каква е разликата м-у Maxxis HighRoller и Maxxis Minion DH .... ясно ми е че е голяма но искам да разбера Highroller-а с какво е по добър от Minion-a ... защо при едната грайферите са едни а при другата други ... за да знам каква да си купя :) мерси предварително
Последна промяна xtrend32 на Чет Дек 01, 2011 4:37 pm, променена общо 1 път
Животът е кратък, карай бързо! ;)
zoom>sr suntor>manitou>marzocchi
cross montana 2 >drag the bomb >ram freeride >iron horse
xtrend32

Рейтинг: 1098

Re: въпрос относно 2 гуми МАXXIS

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Дек 01, 2011 4:25 pm

Зависи от предназначението. Minion е по-бавната, но по-стабилна гума на мека/влажна почва. Roller-a е по-бърза гума, подходяща за сухи каменисти трасета.
Често употребявана е комбинацията от HighRoller отзад и Minion/тук е важно да отбележим и дурометъра, т.е. твърдостта на гумата - най-често 40 или 42А/ отпред.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот xtrend32 » Чет Дек 01, 2011 4:36 pm

EccentricMOTION написа:Зависи от предназначението. Minion е по-бавната, но по-стабилна гума на мека/влажна почва. Roller-a е по-бърза гума, подходяща за сухи каменисти трасета.
Често употребявана е комбинацията от HighRoller отзад и Minion/тук е важно да отбележим и дурометъра, т.е. твърдостта на гумата - най-често 40 или 42А/ отпред.

аз имам Minion задна 60 ... 2.35 но отпред не знам кава да сложа много се чудя... ;х терена по който карам е смесен корени камъни... всичко на места почвата е влажна на места е много суха... ;х
Животът е кратък, карай бързо! ;)
zoom>sr suntor>manitou>marzocchi
cross montana 2 >drag the bomb >ram freeride >iron horse
xtrend32

Рейтинг: 1098

Мнениеот whili225 » Сря Дек 07, 2011 1:57 pm

Според мен комбинацията Минион и Ролер е добра, просто трябва да обърнеш внимание на терена по който караш, дали с едната или другата предната е по-стабилна, понеже е препоръчително предната да "зацепва" на почвата, все пак с нея се контролира байка :beer:
Аватар
whili225

Рейтинг: 1122

Назад към Веломеханик