Juicy 5 лек проблем.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Juicy 5 лек проблем.

Мнениеот humvy » Пет Юни 08, 2012 6:37 pm

Онзи ден изкарах колелото и като тръгнах да карам усетих някакво спиране погледнах спирачката и гумата не можеше да се завърти с ръка.Спирачката явно е затегнала- разглобих я, смазах буталцата, раздалечих накладките и я сглобих, но пак същото малко по- добре, но пак има известно съпротивление.Какъв може да е проблема според вас ? :beer:
Аватар
humvy

Рейтинг: 1215

Re: Juicy 5 лек проблем.

Мнениеот Sasho_snegorina » Пет Юни 08, 2012 7:17 pm

От кога не е карано колелото? Как и къде го съхраняваш, да не го вали и да са спекли уплътненията на калипера? Какво по-точно си му разглобил и почистил, за пълна профилактика на калипера може да изкараш буталата напълно и да прегледаш дали уплътненията имат наранявания, които да пречат на връщането на буталата. За тази операция обаче, задължително трябва да знаеш какво правиш и да имаш кит за обезвъздушаване. Най-добре остави спирачката в някой сервиз да я прегледат и поправят евентуално, за да нямаш главоболия.
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот humvy » Пет Юни 08, 2012 8:14 pm

Спирачката е нова колелото се съхранява в нормални стайни условия няма студ,дъжд,пек и спирчката за последно бе карана преди 6 дена.Лостчето е твърдо от, което следва, че не влязал въздух.Това което направих е да смажа буталцата от външната страна с малко масло ако са запекли ,но за няма и седмица не ми се вярва.Другото,което направих е да отвия болчето на лостчето съвсем леко и да раздалеча накладките с отверка и няма и две капки масло излязоха.
Аватар
humvy

Мнениеот rastroist » Пет Юни 08, 2012 8:29 pm

Само малко да поясня.Ако си сложил някакво моторно масло синтетично ще ти раздуе уплатненията много бързо.При непрекъснат контакт за 1-2дни.
Сега за спирачката ,това че си смазал и такива ме навежда на мисълта ,че не е отваряна.В такъв случей ,вземи една отверка отвий винчето на резервоара и тогава отделечи буталата на калипера и виж дали пак ще прави този проблем.Може нещо да има дот в повече и от там. :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
ще си избълвам лайната за месеца ,през който ме няма

НЯМАМ ВДЪХНОВЕНИЕ!
rastroist

Рейтинг: 1021

Мнениеот M1010X » Съб Юни 09, 2012 7:15 am

Потърси във форума - има 100 теми за J5, поне половината са с твоя проблем. Най-вероятно са за смяна на уплътнения в апаратите.
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот humvy » Съб Юни 09, 2012 9:47 am

Не мога да разбера на какви хора пиша ясно и отчетливо съм написал, че съм отвил болтчето и съм раздалечил накладките спирачката е нова маслото е дот и е колелото се съхранява в перфектни условия няма конкретна причина за този проблем дали ако я обезвъздуша ще се оправи ще проверя и уплатненията.
Аватар
humvy

Мнениеот rastroist » Съб Юни 09, 2012 9:57 am

Добре ,ако проблема е следния.Ти ги разделечаваш и слагаш спирачката и натискаш лоста и те не се връщат буталата и ти задържат каплата ,са за смяна уплатненията.
В повечето случей заминават тези на лостчето.За да разбереш дали са те натисни лостчето няколко пъти ,по-силно и виж дали се връща бързо.Ако се връща бързо ,значи са тези долу на апарата. :beer:
ще си избълвам лайната за месеца ,през който ме няма

НЯМАМ ВДЪХНОВЕНИЕ!
rastroist

Рейтинг: 1021

Мнениеот humvy » Съб Юни 09, 2012 10:01 am

Откаде мога да намеря такива уплатнения? :beer:
Аватар
humvy

Мнениеот rastroist » Съб Юни 09, 2012 10:03 am