Крив обтегач

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Крив обтегач

Мнениеот velco » Нед Апр 04, 2004 10:59 pm

Изглежда при едно падане съм си изкривил обтегача до степен да трака по
спиците. Обтегача е Deore, на две седмици, ще се изям от яд, мислех ги
за по-яки.

Може ли за се изправи в домашни условия, или, алтернативно, в кой
сервиз могат да свършат свястно работата ?

~velco
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот TOYAGA » Пон Апр 05, 2004 10:21 am

[quote]...мислех ги за по-яки.[/quote]

Хм, обтегачът ти е ДОСТАТЪЧНО як. Което не означава, че е ГЛУПАКОУСТОЙЧИВ... Глупакоустойчиви неща просто няма, защото (с риск да се повторя за n-ти път) глупаците са безкрайно изобретателни...

[quote]Може ли за се изправи в домашни условия[/quote]

Зависи къде/как/колко е изкривен. По принцип може и да може, но ако не си наясно какво и как да направиш, по-добре иди при кадърен механик.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот velco » Пон Апр 05, 2004 10:59 am

[quote="TOYAGA"]

[quote]...мислех ги за по-яки.[/quote]

Хм, обтегачът ти е ДОСТАТЪЧНО як. Което не означава, че е ГЛУПАКОУСТОЙЧИВ... Глупакоустойчиви неща просто няма, защото (с риск да се повторя за n-ти път) глупаците са безкрайно изобретателни...
[/quote]

Даааа ... изглежда наистина е достатъчно як и/или достатъчно глупакоустойчив за моето ниво на глупост. :D

На светло се видя, че е изкривено ухото, което го закрепя за
рамката, а не cage-а на декланшора.

~velco
velco

Мнениеот furl » Съб Апр 17, 2004 9:44 pm

edin priatel sko4i ot nqkvi stulbi, padna mu verigata i obtega4a neznam kak se zakle6ti v spicite i malko se vrutna gumata i obtega4a poneje be6e zakle6ten v spicite se izpravi nagore. sled tova toq moq priatel si go hvana s race i si go opravi i po4na da si mu raboti suvsen dobre. suveta mi: hva6tai s ruce i sigo izpravqi
Не позволявай на твоите страхове да застанат на пътя на твоите мечти!
furl

Рейтинг: 1200

Мнениеот Admin » Нед Апр 18, 2004 1:27 am

Това, което е помогнало при приятеля ти, не значи, че ще помогне във всеки случай. :) То ако имаше такива универсални рецепти...
Не пречи да се опитва обаче. :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот velco » Нед Апр 18, 2004 11:22 am

[quote="furl"]
suveta mi: hva6tai s ruce i sigo izpravqi
[/quote]

Даа, ами аз още преди 2 седмици ходих в BAS и ми го оправиха (центроваха) за 2 минути. Ръчния метод сигурно става докато се прибереш в къщи, ама аз някакси предпочитам работата да се свърши със специално предназначения за целта инструмент. Пък и не знам какво ще "изправя" с ръце -- алуминиевото ухо или обтегача :D.

~velco
velco

Мнениеот Ragneroth » Пон Апр 19, 2004 11:42 am

Predi wreme 4etoh statija po tozi wupros. Rezeptata be6e slednata: Swalja6 obtega4a ot uhoto na ramkata i zawintwa6 prednata guma na nego(nawjarno rezbite sa ednakwi). Sled towa se starae6 prednata kapla da ja naprawi6 usporedna na zadnata (kojato si e na mjastoto). Po tozi na4in se izprawjalo izkriweno uho na obtega4. Drugija na4in (ako osta na prednata guma ne moje da se zawinti wuw uhoto na obtega4a) e da wzeme6 njakakuw instrument ot sorta na frenski klu4 i da izkriwi6 uhoto po twoe usmotrenie do dostigane na jelanija efekt(towa sum go testwal- stawa).
[color=pink]Pojasnenie:[/color] Towa waji samo za stomaneni i CrMo- Rami. Aluminia e zna4itelno po- krehuk (t.e. pri zna4itelno oguwane se 4upi po- lesno) i zatowa aluminiewite ramki sa sus smenjaemi u6i. Kriwo uho->nowo uho :D
Passt nicht, gibt's nicht!
Ragneroth

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик