Лазаровден (или съживяването на един мъртвец)

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Лазаровден (или съживяването на един мъртвец)

Мнениеот Джанджев » Пон Юли 16, 2012 9:44 pm

С тази тема искам да изкажа благодарностите си към Пацо (Вело 2009), че съживи другарчето ми, което привидно изглеждаше в клинична смърт.

Историята накратко:

Преди известно време паднах лошо при спускане с прилична скорост, приземявайки се централно върху един камък, вследствие на което вилката ми се усука доста сериозно, каплата също, преместих един камък с глава и си сцепих каската, а парче от костта на палеца на дясната ми ръка се „отлюспи”, заради което бях гипсиран един месец. Като цяло изпълнение за 10 точки!

При поглед от кормилото надолу към предната гума, короната стоеше грубо казано по диагонал на гумата (да се разбира под осезаем и неспецифичен ъгъл). От друга страна при свалена капла, при прокарване на остта през единия ботуш разминаването спрямо другия беше над сантиметър. Диагноза – усукване на всички посоки. Става въпрос за FOX 32 Talas RLC, 150mm, фабричната за колелото (Remedy 9, моделът за 2011).

Пацо ми предложи да направи опит да я поизправи, че да мога да я ползвам на първо време, докато си купя нова. Така или иначе нямаше какво да губя, а и вече се виждах с "Х" лева назад и няколко месеца без колело, съгласих се. За моя огромна радост след дълга и мъчителна интервенция, включваща елементи на груба сила, от които ме болеше сърчицето (снимка по-долу), множество мерения и донагаждания, крайният резултат беше неочаквано добър! Никакви кривини не са видими и след смяна и на маслото FOX-чето се прероди за нов живот и в момента работи без никакви проблеми. За щастие и каплата се размина само с изправяне, а не със смяна.

Голямо благодаря за упоритостта и вложените усилия! Спестих си доста сериозна сума пари от покупката на нови части. Надеждата винаги умира последна! :agree:

Използвам темата да споделя и за друг случай, в който телескопичното ми колче (KS i900) „глътна въздух” и спря да се заключва. Дадох го на Пацо да се опита да го оправи и след два дни беше ремонтирано, напомпано и готово за нови приключения. Трети месец вече продължава да работи безотказно. Ако на някой му се наложи – той е човекът.

П.П. Ето я и гореспоменатата снимка:

Изображение
Последна промяна Джанджев на Пон Юли 16, 2012 9:45 pm, променена общо 1 път
Shturkur Bike Team
Аватар
Джанджев

Рейтинг: 1270

Re: Лазаровден (или съживяването на един мъртвец)

Мнениеот karmakarma » Пон Юли 16, 2012 11:29 pm

Viva Paco :beer:
karmakarma

Рейтинг: 988

Мнениеот gilb » Вто Юли 17, 2012 6:32 am

Поздравления за щастливата развръзка! :beer:
Ето и по-посещавана тема в която също можеш да изразиш задоволството си от сервиза.
viewtopic.php?f=3&t=71325 в нея се трупат плюсове и минуси относно работата на механиците в сервизите.
Поздрави!
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот veskoz » Вто Юли 17, 2012 7:29 am

Туй се вика "Со котце, со благо и со малце кютек!" :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот Джанджев » Вто Юли 17, 2012 8:09 am

gilb написа:Поздравления за щастливата развръзка! :beer:
Ето и по-посещавана тема в която също можеш да изразиш задоволството си от сервиза.
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=71325 в нея се трупат плюсове и минуси относно работата на механиците в сервизите.
Поздрави!

Благодаря! :beer: Написах мнение и в темата, която си ми посочил.
Shturkur Bike Team
Аватар
Джанджев

Рейтинг: 1270

Мнениеот joropc » Вто Юли 17, 2012 10:59 am

Джанджев написа: Ако на някой му се наложи – той е човекът.

Е, много ясно... :agree:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик