Съвет за спирачки Formula ORO K24

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Съвет за спирачки Formula ORO K24

Мнениеот beattrix » Нед Юли 22, 2012 1:11 pm

Здравейте, съфорумници, имам няколко въпроса относно Formula ORO K 24 и той е - откъде мога да си намеря кит за обезвъздушаване (освен от интернет) ? И кой в София може да сервизира тези спирачки, както и колко струва услугата(горе-долу) за 1 и за 2 спирачки ? Също така, ако когато отида за обезвъздушаване - помоля и за скъсяване на хидравличен маркуч - това ще оскъпи ли ремонта (влиза ли в цената на сервизацията, заедно със обезвъздушаването) ?

Имам още едно питане, малко :offtopic: - каква точно е разликата в спирането и спирачното усилие, което е нужно да се упражни, за да се спре, между спирачка със 160(по-малък) и 203(по-голям) ротор ?? Има ли промяна в процента на износване на накладките при различен размер на ротора ? По-големият ротор значително ли подобрява собственото си и на цялата спирачка охлаждане ?

Благодаря на всеки отзовал се. Поздрави :beer:
Изображение
Аватар
beattrix

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за спирачки Formula ORO K24

Мнениеот mentalhead » Нед Юли 22, 2012 4:23 pm

Здравей,
Кит за обезвъздушаване на Formula в България малко ме съмнява да намериш, но все пак можеш да провериш в Макском, които са вносителя на Formula у нас. Намират се в Борово, на ул. Тодор Каблешков 53. Тук има и телефон.
За сервизиране там би трябвало да могат да ти помогнат, както и предполагам ще могат да ти помогнат в магазин Industrial, където също се продават тези спирачки.
Магазинът се намира близо до семинарията, а адреса е Лозенец, бул. Христо Смирненски 74А. Линк
Всъщност за сервизиране в повечето добри сервизи не би трябвало да имаш грижи да си оставиш спирачката.
Сега за кит-а. От това, което съм чел в мрежата, за обезвъздушаване на спирачки Формула, можеш да ползваш и кит на Авид. Виж тези статии:

http://www.pinkbike.com/news/Tech-Tuesd ... rakes.html
http://www.ridemonkey.com/forums/f19/wi ... as-238768/
http://www.bikeradar.com/forums/viewtop ... p=15864778

Кит на Авид евентуално може да потърсиш в БАС, който е официалния вносител, но не знам дали ще имаш успех там. А и цената пак ще е висока.

Колкото до скъсяването на маркуча, за скъсяването му ще ти трябва ето това. По един такъв брой за всяка спирачка, която ще скъсяваш.
Тук е показана самата процедура.
Аватар
mentalhead

Рейтинг: 2000

Re: Съвет за спирачки Formula ORO K24

Мнениеот beattrix » Нед Юли 22, 2012 5:06 pm

mentalhead, мерси за бързия и пълен отговор :beer:
Изображение
Аватар
beattrix

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик