Правене на нещо като стикери със спрей?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Правене на нещо като стикери със спрей?

Мнениеот gosh6o » Сря Авг 22, 2012 11:25 am

Нямам и идея къде трябва да напиша темата и реших, че тук ще намеря най-много помощ! Един приятел има един бял спринт и иска да му направим някакъв надпис примерно той иска да пише CROSS (*али го нямам и идея, защо иска да пише CROSS). Идеята ми е да принтирам буквите на един лист, да ги изрежа, че на мястото им да станат дупки с формата на буквите, да пръсна леко рамката и там където съм пръснал да я ошкуря до метал и да сложа пак листа и да напръскам няколко пъти с черен спрей :) На логика би трябвало да стане но листа трябва да е дебел или да е някакъв картон :) Но отгоре ще трябва ли нещо като лак и трябва ли да се занимавам да търся primer демек основа или каквото е там?

пп ако стане ще взема бял спрей и на кроса ми ще направя "яко копа в песак" :rofl:
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Re: Правене на нещо като стикери със спрей?

Мнениеот wicked_bro » Сря Авг 22, 2012 2:17 pm

много по-голям успех ще пожънеш ако вместо шаблон от обикновен лист използваш самозалепващо фолио...ако беше от Пловдив даже можеше да ти направя ама сега става малко по сложно че тряа да се занимаваме с пощи и глупости
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Мнениеот Slade » Чет Авг 23, 2012 8:38 am

Както сте се заговорили, някой знае ли къде могат да се отпечатат и нарежат ваденки (трансферна хартия / фолио), подобни на тези, които производителите на рамки слагат под лака?
Би трябвало технологията да е следната: подготвените графики се разпечатват и нарязват на специален режещ плотер, после изрязаната трансферна хартия се потапя във вода или специален разтвор, ваденката се отделя и се прехвърля внимателно върху рамката, след което отгоре се нанася лак. Тези "ваденки" са много по-тънки от стикер и прилепват много прецизно по релефа на основата, разни модъри и моделисти ги наричат "декали".
Та някой знае ли къде печатат / режат на подобна декална хартия?
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот gosh6o » Чет Авг 23, 2012 9:59 am

Според мен дори и да го правят това някъде ще искат много пари! Пък и за тоя дето ще му го правя със спрея го устройва! Иначе за мене само лепенки и нещо подобно ще стане:
http://store.picbg.net/pubpic/15/BB/85c ... 6b15bb.jpg

Братовчед ми беше направил преди от работата на баща си, че там имало машина дето ги прави и стана това https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

пп даде и за нивата на бащата https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Назад към Веломеханик