Не мога да сменя на 5 скорост

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Не мога да сменя на 5 скорост

Мнениеот djani1 » Чет Окт 25, 2012 6:18 pm

Здравейте!
Проблема ми е,че имам колело с 15 скорости и те мога да сменя на 5(най-малкото зъбно отпред и най-малкото отзад)
Колелото ми е уникален боклук-dunlop special edition 26 inch.След това забелязах,че онова пластмасовото(незнам как се казва)което е отпред на зъбните колела се е откачило и стои само на един болт Знам че звучи смешно но не разбирам много от велосипеди
djani1

Рейтинг: 1200

Re: Не мога да сменя на 5 скорост

Мнениеот Ozzie » Чет Окт 25, 2012 6:38 pm

djani1 написа:и Не мога да сменя на 5(най-малкото зъбно отпред и най-малкото отзад)

Така не е препоръчително да се кара.

djani1 написа:онова пластмасовото(незнам как се казва)което е отпред на зъбните колела се е откачило и стои само на един болт

казва му се "крачол гард", т.е. да ти пази дрешките от омазване във веригата или плочите
Ако му липсват болтове, просто намираш същите и го закрепваш, както си е било и преди. Елементарно е.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bfm » Чет Окт 25, 2012 7:00 pm

Както каза Ozzie, не е препоръчително да караш на двата най-малки венеца, както и на най-големите. Ако проблемът ти в превключването е само, когато си на на-малкия преден венец, по-добре не го пипай. А за реглажа на скоростите имаше много хубава статия тук, потърси я. Успех!
"...while the strong do what they can and the weak suffer what they must..."
Аватар
bfm

Рейтинг: 1175

Мнениеот drive_vd » Нед Окт 28, 2012 1:22 pm

Абе ти да си чувал за ограничаване на ЦЕНТРАЛЕН и ЗАДЕН ПРЕВКЛЮЧВАТЕЛ???????????? :dontknow: :popcorn: :smash:
drive_vd

Рейтинг: 1060

Назад към Веломеханик