Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Здравейте колеги купих си рамка dartmoor 26 player 2012 с конусовидното чело и чашки dartmoor flash карах ги с вилка с конусовиден стержен но я продадох и сега си взех вилка със стержен 1 1/8 за моите чашки пише че са "редуциращи" и може да се кара с такава вилка ако някои е по-запознат моля да ми обясни как става това редуциране. Може би въпросът ми е тъп но не се сещам... Благодаря предварително !
Не е възможно да си карал "редуциращи" чашки с конусовиден стержен. Долната чашка не ти е била редуцираща, а 1.5. Разбери каква е тя и си търси редуциращ конус за короната (crown race) за нея или направо редуцираща долна полунтегрирана чашка.
разгледай тук на parts' photo. moz пратилно ти казва, че не е възможно да караш с тези чашки вилка с конусовиден стержен. по-скоро чашките са били събрани от две.
Аз съм сигурен на 100 % че я карах с конусовиден стержен. Добре какви чашки трябва да си взема за да може с това конусовидно чело да карам вилка с 1 1/8 стержен.
Ще ти трябва долна редуцираща чашка, тъй като очевидно сегашната ти не е такава. Ако не намериш отделна, може да си купиш направо комплект чашки за конусовидно чело и стержен 1 1/8, а сегашните да ги избиеш и д аги запазиш, ако решиш някога отново са сложиш конусовиден стержен или пък да я продаваш рамката.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Почти във всеки по-голям веломагазин. Специално в индустриала http://www.industrial-bg.com продават отделно горни и долни(редуциращи или 1.5, много видове), но са на Hope и излизат доста солено.