Въпрос за проблем с обтегача

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за проблем с обтегача

Мнениеот Mortis » Пон Мар 25, 2013 5:52 pm

Здравейте, изникна едно проблемче, значи на горната ролка, отстрани има метални неща, които я пазят.... те са си от рамото на обтегача (срам Х9 2012), та външната част на това рамо от края, точно отгоре, влиза в касетата, и днес ми се откъсна тая част малка част... от болта който захваща ролката... абе около 3-4 см се откъснаха от тази ламаринка....та ако някой може да ми каже причината поради, която е станала тази бъркотия, ще съм благодарен.... аз си помислих, че съм нагласил обтегача, близо до касетата...или пък просто срам не ги бива, иначе цялото движение е на срам... та ако някой има някаква представа да цъкне едно коментарче.... :dontknow:

Снимки: http://www.picbg.net/img.php?file=1db6e5a6fcbd50f8.jpg
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 5470_n.jpg
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 3769_n.jpg

Дано да съм ви дал някаква представа... :crap:
Аватар
Mortis

Рейтинг: 1010

Re: Въпрос за проблем с обтегача

Мнениеот idaivan » Пон Мар 25, 2013 8:06 pm

Обяснението ти беше доста неясно, но от снимките разбрах кое се е счупило. :) Единственото, което се сещам, е че си настроил обтегача много близо до касетата, а веригата прекалено къса. Ако си с 9 венеца(например) и превключиш на 2-ри има вероятност тази част, която е строшена да е търкала леко в 1-ви венец(това пък се случва ако не са добре настроени скоростите и жилото трябва да е една идея по-отпуснато).
Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот Mortis » Пон Мар 25, 2013 8:35 pm

Днес, карах без тази част, и никакъв проблем и отдалечих обтегача доста от касетата... и няма проблеми, може така и да го карам :evil: ... ама не знам... възможно ли е да стане някаква мизерия? а това за отпускането на жилото, го направих от командата... ииии засега нямам проблеми... ама до градско каране... тоест дропчета най-много 1 метър... флат.. но истинското каране ще е в петък и тогава ще се разбере....та въпроса ми е ако карам така без тази част, възможно ли е да стане някаква мизерия.., чупене на целия обтегач... или пък падане на веригата, макар че трудно ще падне...?
Аватар
Mortis

Мнениеот Ozzie » Пон Мар 25, 2013 9:12 pm

Не се обиждай, но снимките са напълно безполезни.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Mortis » Пон Мар 25, 2013 11:46 pm

Няма какво да се обиждам... :D те наистина са си безполезни, ама по-добре е от описанието... иначе стана ли ти ясно за какво иде реч, имам предвид, знаете ли ако карам без тази част, която се счупи, дали ще има някакви проблеми, примерно падане на верига :dontknow: , макар че трудна работа... ??????
Аватар
Mortis

Назад към Веломеханик