Въпрос за дължина на Предна Ос

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за дължина на Предна Ос

Мнениеот studium » Вто Апр 23, 2013 10:20 am

- Здравейте, бихте ли ми казали дали е достатъчна опората между вилката и предната ос да е с дължина три навивки или е необходимо да потърся друга, по-дълга ос ? Благодаря предварително.
Прикачени файлове
IMG_6558-999p.jpg
IMG_6558-999p.jpg (361.45 KiB) Прегледано 180 пъти
studium

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за дължина на Предна Ос

Мнениеот sa6in » Вто Апр 23, 2013 10:25 am

Има опастност да замине резбата и да изпусне.За твоя сигурност си потърси по дълга ос. :agree:
телефон 0896781271
скайп atvrider98
sa6in

Рейтинг: 1161

Мнениеот Brave » Вто Апр 23, 2013 11:16 am

Има опастност да замине резбата и да изпусне.За твоя сигурност си потърси по дълга ос.

Не ми е много ясно какво има да изпуска резбата - май колегата или не е прочел внимателно въпроса или си представя, че оста се стяга с гайки отвън.

На мен ми изглежда напълно нормално. Все пак, в малкото оставащо пространство в дропаута трябва да се събере и пружинката на куик релийза, иначе няма да може да се стегне добре. По принцип тези оси са стандартни и ако не е примерно изместена в някоя посока, би следвало да е ок. Още повече, че не се разчита само на остта да държи колелото, а по скоро на триенето на законтрящите гайки на конусите, които са назъбени за по-добро зацепване в дропаута
Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Вто Апр 23, 2013 6:29 pm

studium написа:- Здравейте, бихте ли ми казали дали е достатъчна опората между вилката и предната ос да е с дължина три навивки или е необходимо да потърся друга, по-дълга ос ? Благодаря предварително.

Това което си показал на снимката е напълно достатъчно да ти държи главината и колелото на мястото им.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик