Скърцане при v-brake предна спирачка ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Скърцане при v-brake предна спирачка ?

Мнениеот Tunderbolt » Съб Юни 15, 2013 6:12 pm

Здравейте,
Искам да се извиня, че пускам тема, която може вече да съществува и моля да ме извините. Преди два дена забелязах скърцане при предната спирачка на Drag C-1 Comp. Не знам на какво може да се дължи. Скърцането се появява при лека стискане на лостчето . Не мисля че е от износването на гумичките. Също преди трябваше малко повече време да спре напълно гумата е сега спира много рязко. Имате ли някакви идеи от какво може да е и как се оправя ?
Благодаря !
Tunderbolt

Рейтинг: 1158

Re: Скърцане при v-brake предна спирачка ?

Мнениеот chessbg » Съб Юни 15, 2013 6:34 pm

Имам същият проблем и до ден днешен в тази тема viewtopic.php?f=4&t=116069 погледни я .Това е нормално за v-образните спирачки от някои клас.Проблема може да се реши със смазване, но е временно :agree:
chessbg

Рейтинг: 1100

Мнениеот MIKEY MOUSE » Нед Юни 16, 2013 3:40 pm

chessbg написа:Имам същият проблем и до ден днешен в тази тема viewtopic.php?f=4&t=116069 погледни я .Това е нормално за v-образните спирачки от някои клас.Проблема може да се реши със смазване, но е временно :agree:

Я кажи , кажи още един път ,че и на мен ми скърцат спирачките! Къде точно трябва се смаже, с малко или повечко грес. Обясни подробно моля ти се, не се срамувай! :look:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот magnumz » Нед Юни 16, 2013 3:47 pm

Ама вие сериозно ли??? Аз мойте v-brake им чистя каплите и колодките с лакочистител един път седмично, за да спират, а те глупаците ще ги смазват...
ТЪРСЯ ВРЪТКА ЗА XCM ЗА LOCKOUTa. СТАВА ВЪПРОС ЗА МЕХАНИЧЕН ЛОКАУТ
Аватар
magnumz

Рейтинг: 1135

Мнениеот subritual » Нед Юни 16, 2013 4:06 pm

Шеги, шеги.
Почистването е единият вариант, основно браздите на каплите.
Има и друг метод, не толкова препоръчителен и не винаги ефективен- Правят се 2 напречни разрези на гумичките, както е формата на по-новите 3 компонентни.
Честно казано, щом спират, изобщо не бих се занимавал със звуците.Пипкава работа е и се получава предимно от залепнали някакви частици във влажно каране.
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот zpaz » Нед Юни 16, 2013 8:42 pm

Става и със смяна на накладките - вземаш най -скъпите и повечето пъти се получава.Трикомпонентните Барадини не скърцат, много тихо на брутален дъжд/кал.
Да сме живи, щото много здрави си умряха!!!
Аватар
zpaz

Рейтинг: 1400

Мнениеот pif4o77 » Пон Юли 01, 2013 4:54 pm

Да се включа в тази тема и аз, смених колодките с барадин двукомпонентни щото старите бяха много гадно старо шимано, всичко хубаво първите седмици, ама оня ден взех че си забърсах хубаво шината и от тогава се почна едно гадно скърцане като на гума, като натисна по силно предната спирачка, за това още не съм си избърсал и задната шина :D Даите идея какво да я правя, хубава колодка, хубава шина пък скърца, чак срамно за хубавото колело :)
pif4o77

Рейтинг: 1220

Мнениеот pif4o77 » Вто Юли 02, 2013 1:15 pm

Оправих ги, с промяна в ъгъла отпред - отзад не става, свирят та се не траят, но с промяна в ъгъла на горе на долу стана работата, верно сега не са така хапливи и не спира особено агресивно поне докато пауър модулатора не се включи, ама и аз него съм го намалил до краи че да не ме метне неиде :) преди спираше много предната, чак не можех да си позволя толкова да стисна че да се активира пауър модулатора, но сега маи влезнаха в синхрон и спира по меко и не така агресивно :)
pif4o77

Рейтинг: 1220

Назад към Веломеханик