Проблем с френски вентил (Presta)

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с френски вентил (Presta)

Мнениеот slartibartfast29 » Чет Юли 18, 2013 8:01 am

Здравейте! Извинявам се предварително, че пускам нова тема, толкова скоро след предишната. На задната гума съм с такъв вентил и вчера, докато се опитвах да я напомпя с една не много добра помпа, игличката заяде и в момента нито изпуска, нито приема въздух, а гумата спадна напълно. Завива се и се развива без проблем, но като натисна не става нищо. Четох из разни чуждестранни форуми и единственото, което намерих е, че мога да си направя импровизирани пинцети от кламер, с които да развия игличката, но това беше дадено като съвет за друг проблем. Някой ако има някаква друга идея, ще се радвам да я сподели. Знам, че най-лесно ще е да сменя направо вътрешната гума, но не ми се иска, защото наскоро смених предната.
slartibartfast29

Рейтинг: 1200

Re: Проблем с френски вентил (Presta)

Мнениеот po_taka » Чет Юли 18, 2013 9:32 am

вземи си нова гума, сложи и вентила на старата; Все за няколко месеца ще я пръснеш/налепиш че да стане за смяна, тогава върни вентила на новата гума
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот slartibartfast29 » Чет Юли 18, 2013 10:18 am

po_taka написа:вземи си нова гума, сложи и вентила на старата; Все за няколко месеца ще я пръснеш/налепиш че да стане за смяна, тогава върни вентила на новата гума

Мерси, това изглежда хитро, но не знам дали ще мога да се справя. Може ли да ме насочиш към някоя тема, където е обяснено стъпка по стъпка.
slartibartfast29

Рейтинг: 1200

Мнениеот po_taka » Чет Юли 18, 2013 10:21 am

Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Назад към Веломеханик