проблем с вилка MARZOCCHI

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

проблем с вилка MARZOCCHI

Мнениеот Touchedd » Сря Сеп 25, 2013 9:05 pm

здравейте колеги имам няколко въпроса за които от 1 месец не мога да намеря решение .... купих си вилка с блокирал маслен патрон(аз бях пуснал и тема за това) и ме посъветваха да пробия масления патрон ... пробих го и карах така ... но като скачам или дори само ако сляза от някъде без да надигна гума и тропа супер гадно .... пробвах всякак и нищо не става в момента и от 2те страни има по 40гр масло и от страната на пружината съм вкарал малко въздух !

МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ КАК ДА ГО ОПРАВЯ ТОВА И НАЙ-НАКРАЯ ДА СИ КАРАМ ВИЛКАТА КАКТО ТРЯБВА
Touchedd

Рейтинг: 1178

Re: проблем с вилка MARZOCCHI

Мнениеот Touchedd » Нед Яну 12, 2014 8:44 pm

HELP
Touchedd

Рейтинг: 1178

Мнениеот msniki » Пон Яну 13, 2014 1:19 am

Кажи модел на вилката и с каква хидравлика е. Също и коя година е.
Ще ти помогна ако мога.
:beer:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот andycu » Пон Яну 13, 2014 11:11 am

Ами така като гледам става дума за R хидравликата(по-скоро цилиндър с бутало, правещ се на такава). И аз имах подобен проблем. Но първо си изясни откъде точно идва шума. Ако е едно рязко и глухо "клинк" :D , идващо от тапата на рибаунда сякаш, значи вилката ти top-out-ва. Аз лично, реших проблема с повечко масло(само внимавай да не сложиш твърде много, че ще блокира). В чуждите форуми препоръчват да се сложи и по-гъсто масло (10W).
Дано съм бил полезен. Успех! :beer:
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Назад към Веломеханик