Проблем с Race Face Ride XC курбели

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с Race Face Ride XC курбели

Мнениеот kgbkid » Нед Окт 05, 2014 11:47 am

Здравейте,преди половин година си купих въпросните курбели с външни лагери,комплект с EXO касета.От тогава до сега съм им навъртял не повече от 300-400км.С 1x10 съм и съм много доволен! В началото нямаше проблеми но после почна да се появява едно пукане при по-голям натиск (при катерене например). Сега пукането е вече отчетливо и по-силно! Смених педали,при съмнение че е от тях,но проблемът си остана. Рамката е Specialized Hardrock.,няма пукнатини,не я карам на freeride или като багерист.,лично аз даже тежа 62кг.Няма луфт между курбелите,не са удряни,всичко е здраво затегнато,.дори мога да кажа че работят перфектно,.освен това досадно и изнервящо припукване!

Проблемът е следният,ходих в Bike Center'а,там пича ми каза,че и да разглоби средното,.нямало какво много да направи за да установи проблема.Всичко било капсуловано и веднъж сложено - нямало мърдане! И да "не се лъжеме",щял да ми вземе пари за нищо.Махна пренебрежително и ми каза направо да си взема нови курбели,.например Deore или новите Shimano.,ей така все едно са по 5 лева или все едно Race Face са боклук.

Въпросът ми е следният,дали да го послушам или има някакъв начин да се локализира проблема? (Било то с подмяна на някоя част,почистване смазване или смяна на касетата) Не съм специалист и затова се допитвам тука,защото не ми се вижда нормално да хвърля едни (почти нови) курбели Race Face ,само защото издават неприятен шум.

Благодаря ви!
Leg Suspension - It's Free!
Аватар
kgbkid

Рейтинг: 1220

Re: Проблем с Race Face Ride XC курбели

Мнениеот Vorac » Пон Окт 06, 2014 9:56 am

Моето Деоре започна да пука след 2-3 месеца каране. На около 4ия курбелите се разхлопаха, сякаш се развиват. Гаранционно ми смениха средното - беше толкова изядено от ръжда, че самчмите са хлобапи в леглата.

Поука: не е изключено да е виновно средното :Д
Vorac

Рейтинг: 1513

Re: Проблем с Race Face Ride XC курбели

Мнениеот tratto » Пон Окт 06, 2014 6:59 pm

Може да опиташ.да шприцоваш грес със спринцовка. Ама с по дебела игла. Иначе отваряш гледаш, избиваш лагерите слагаш нови лагери и караш. Другият вариант е ново средно. Греста ще помогне да изкарат.още. предполагам.
Нагоре без лифт, а надоле с дрифт!!
Аватар
tratto

Рейтинг: 1225

Назад към Веломеханик