Maverick Ultra нова вилка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Maverick Ultra нова вилка

Мнениеот neotralize » Чет Май 21, 2015 7:33 pm

Здравейте , имам въпросният модел колело и имам въпрос мога ли да му сложа друга вилка ? Моделът , който съм харесал е Sr Suntour Xct 26" 100 мм ( Дължина на стержена: 220мм/ стоманен Десен ботуш: пружина с настройка на твърдостта (preload) Ляв ботуш: пружина с настройка на твърдостта (preload) Корона: алуминиева Съвместима с дискови спирачки post mount , до 185мм диск Чашки: 1-1/8" Тръби: диаметър 28 мм ) . Та въпросът ми е : Ще мога ли да сложа въпросната вилка ако купя нова Лапа и Чашки и къде препоръчвате да ми ги сменят ?
neotralize

Рейтинг: 1200

Re: Maverick Ultra нова вилка

Мнениеот marsa » Чет Май 21, 2015 8:02 pm

За съжаление не можеш да сложиш почти никаква читава вилка на тази рамка. Проблемът е, че кормилната тръба (стержен) на всяка съвременна вилка е 1-1/8'' (1,125'') или по-голям диаметър, а рамката е направена за 1'' (1 инч) и по-големият диаметър няма как да се монтира.

Така че си ограничен до 2-3 модела, които са нисък клас, но малко по-читави от наличното и не знам дали изобщо още са в производство и продажба. Всичко масово разпространено за този стандарт е същото като това, което имаш.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот neotralize » Чет Май 21, 2015 8:09 pm

marsa написа:За съжаление не можеш да сложиш почти никаква читава вилка на тази рамка. Проблемът е, че кормилната тръба (стержен) на всяка съвременна вилка е 1-1/8'' (1,125'') или по-голям диаметър, а рамката е направена за 1'' (1 инч) и по-големият диаметър няма как да се монтира.

Така че си ограничен до 2-3 модела, които са нисък клас, но малко по-читави от наличното и не знам дали изобщо още са в производство и продажба. Всичко масово разпространено за този стандарт е същото като това, което имаш.

Благодаря ти много :) ! :beer:
neotralize

Мнениеот sonscp » Чет Май 21, 2015 9:04 pm

Точно на тази рамка МОЖЕ да се сложе вилка oversize, челото го позволява, от опит го знам. За целта ти трябват обикновени външни oversize чашки и съответната вилка с 1/1.8 стержен. Евентуално след това и нова лапа, ако досега си бил с кол.
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот neotralize » Чет Май 21, 2015 9:46 pm

sonscp написа:Точно на тази рамка МОЖЕ да се сложе вилка oversize, челото го позволява, от опит го знам. За целта ти трябват обикновени външни oversize чашки и съответната вилка с 1/1.8 стержен. Евентуално след това и нова лапа, ако досега си бил с кол.

Много късно го прочетох , вече отказах вилката ... нищо , здраве да е ..
neotralize

Мнениеот sonscp » Чет Май 21, 2015 10:25 pm

Бързата работа - срам за майстора.
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот neotralize » Чет Май 21, 2015 10:29 pm

Човекът чакаше да му потвърдя за закупуването ... Не исках да го мотая повече.
neotralize

Назад към Веломеханик