Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
За целта ще си закупя тези чашки: http://niko.bike/product/neco-h151s/ или най- вече долната част, но само ме притеснява че в описанието им пише "за чело 1-1/8" с полуинтегрирани чашки", а моето май е с интегрирани. Вижте ми рамката и вие ми кажете, долу на линка е колелото ми..
Знам че има такава тема, но тя е по обща, а тук искам да питам точно за това, дали ще станат и на моята рамка.
А проблем ли ще е да си сложа тази вилка: viewtopic.php?f=17&t=178865 ,долу в обявата на колегата има линк със снимки.
Искам да използвам темата и за да ви питам тази вилка добра ли е и реално колко струва нова Сравнена с тази: viewtopic.php?f=17&t=179051 ,коя ще ми бъде по- добрият избор.
Минавам в много агресивно XC и за това мисля яко да си тунинговам велосипеда
и 2те вилки са доста скъпи като нови ,което нищо конкретно не означава тъй като са ползвани .. аз бих взел Фокса - така ще си спестиш даването на 40 лв за долна чашка както и смяна на главина което ти покрива разликата в цената на вилките дори реално Фокса ще ти излезе по евтин
Фокса е вилка на доста години и определено цената му може да е със 100 лв. по-малко. Надали този, който го продава я е ползвал, защото (пре)продава какво ли не.
Потърси в нет-а дали има нещо по-специално за поддръжката на DT-то, тъй като не са разпространени по нашите ширини.
Прецени си добре дължината на стержена да няма после
Dt swiss 130mm ход с/у Fox 90mm .... Пък и външната чашка ...ще вдигне още малко и ще ти повлияе на геометрията Разгледай и bikemarkt за вилки има чудесни предложения от надеждни потребители,но пък разходите за доставка ...също са фактор. Дано разрешиш своята дилема и късмет
Миналата година карах със същия модел DT Swiss /EXM130/ (взех я нова) и бих казал, че е идеална за агресивно XC. Моят съвет е да вземеш нея, като се спазариш с продавача.
Спазарил съм каплите, заедно с вилката за 450лв. Така че няма да имам проблем с главините Каплите му са с главини формула с 15мм ос, капсуловани лагери
Аз залагам на DT-то! Всяка вилка с 9мм ос е по-кекава от една вилка с 15/20мм ос, а и 90мм е за разходка по павирана улица в парка. Колкото до това коя е по-здрава си е чист късмет в това предните собственици как са се грижили за нея.