Тези свързващи звена за верига добре ли са?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Тези свързващи звена за верига добре ли са?

Мнениеот borisfx » Чет Юли 21, 2016 9:03 pm

Онзи ден от Китай ми пристигнаха едни свързващи звена за верига за по-лесно откачане на веригата, не знам точно как се казват на технически език. :) Поръчах си ги щото бяха няколко цента и реших да ги пробвам, за да си свалям по-лесно веригата. Ето ги на снимка, как мислите дали са качествени и дали да рискувам да ги сложа. Да не би пък да стане някой проблем с тях ако са направени от някаква тенекия, както повечето неща от Китай. http://prikachi.com/images.php?images/735/8844735e.jpg
borisfx

Рейтинг: 1265

Re: Тези свързващи звена за верига добре ли са?

Мнениеот L&R » Чет Юли 21, 2016 9:11 pm

Едва ли са истински за няколко цента, но може да им дадеш шанс. Последно купувах 10-ки KMC и си бяха по 4лв-5лв бр. от Китай.
Аватар
L&R

Рейтинг: 1310

Мнениеот borisfx » Чет Юли 21, 2016 9:35 pm

то е ясно че са някакви ментета, дано не ми поразят нещо веригата.
borisfx

Мнениеот marsa » Чет Юли 21, 2016 9:48 pm

Въобще не е сигурно че са ментета, тъй като KMC поначало е тайванска компания с произвосдство в Тайван и Китай. В наши дни това изобщо не ознавача само по себе си ниско качество.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот ABSOLUT » Пет Юли 22, 2016 10:02 am

А и какво може да се случи, най-много да се скъса като най-слабо звено по веригата и да се наложи да буташ колелото.
Дано само да не си изправен на педалите в този момент де.
Аватар
ABSOLUT

Рейтинг: 1245

Мнениеот Alexi » Пет Юли 22, 2016 10:06 am

то по принцип е добре да се носи машинка за верига ,щото скъсване може да стане понякога дори и да не са ментета звената и ако си на 30-40-50 км от къщи из горите ,както аз се отдалечавам и бутането не е вариант ..
Аватар
Alexi

Мнениеот Kobeto » Пет Юли 22, 2016 10:15 am

Alexi написа:то по принцип е добре да се носи машинка за верига
Като каза машинка, честата й употреба намалява ли здравината на веригата? Примерно ако реша да я свалям за по-бързо и добро почистване.
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black
Аватар
Kobeto

Рейтинг: 1580

Мнениеот Alexi » Пет Юли 22, 2016 10:29 am

това не знам ,аз ползвам бързи звена на всичките си вериги като едната е на около 4000 км и е видяла какво ли не - бих я препоръчал ,КМС Х9.93 ,сега вземах такава 10 скоростна че тия дни сменям задвижването
Аватар
Alexi

Мнениеот Kobeto » Пет Юли 22, 2016 11:27 am

от къде си ги купи, я дай линк :beer:
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
Аватар
Kobeto

Мнениеот Alexi » Пет Юли 22, 2016 11:36 am

от байк дискаунт са ,там са по 14-16 евра - доставката е евтина а може и да се комбинираш с приятел
Аватар
Alexi

Мнениеот Kobeto » Пет Юли 22, 2016 11:51 am

Мерси, ще ги разгледам :beer:
Аватар
Kobeto

Мнениеот Петър Велков » Пет Юли 22, 2016 12:01 pm

И аз карам само с KMC X10.93, всяка верига си идва с missing link-ове и машинка за верига използвам само и единствено когато скъсявам нова верига при първото ѝ слагане на колелото.

Честно казано, малко ми е странно, че все още има хора, каращи без missing link-ове :)
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Мнениеот Kobeto » Пет Юли 22, 2016 12:45 pm

На моята верига има един единствен черен нит, който нямам идея за какво е. Звената покрай него са си като всички останали.
Аватар
Kobeto

Мнениеот L&R » Пет Юли 22, 2016 1:57 pm

Ако е Шимано веригата това е свързващия нит, той винаги е по-различен от останалите и се сменя всеки път с нов според инструкциите на производителя. Хубаво е точно той да се избие и да се постави мисинг линка там.
Аватар
L&R

Мнениеот Петър Велков » Пет Юли 22, 2016 5:45 pm

Не става само с махане на свързващия нит, трябва да се избие още един. Познай защо ;)
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Аватар
Петър Велков

Мнениеот Kobeto » Пет Юли 22, 2016 5:48 pm

Петър Велков написа:Не става само с махане на свързващия нит, трябва да се избие още един. Познай защо ;)

Логичното обяснение е сваляне на едно цяло звено и заместване му с missing link, за да не се нарушава дължината на веригата
Аватар
Kobeto

Мнениеот Петър Велков » Пет Юли 22, 2016 5:52 pm

Kobeto написа:Логичното обяснение е сваляне на едно цяло звено и заместване му с missing link, за да не се нарушава дължината на веригата

Звената винаги са четен брой и колкото и да се стараеш, не мож' ги направи нечетен! А за да махнеш едно звено, трябва да избиеш два нита :)

Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Аватар
Петър Велков

Мнениеот Kobeto » Пет Юли 22, 2016 5:57 pm

Петър Велков написа:
Kobeto написа:Логичното обяснение е сваляне на едно цяло звено и заместване му с missing link, за да не се нарушава дължината на веригата

Звената винаги са четен брой и колкото и да се стараеш, не мож' ги направи нечетен! А за да махнеш едно звено, трябва да избиеш два нита :)

На човек колкото и да не му достига сивото, като знае, че трябва да свали едно звено, ще не ще, ще избива 2 нита. Пък ако може някой да свали звено с избиване на един нит, ше му купя едно колело за награда :rofl:
Аватар
Kobeto

Мнениеот L&R » Пет Юли 22, 2016 6:34 pm

Да не дискутираме сега елементарни неща, идеята е да не подхванеш веригата откъдето ти падне
Аватар
L&R

Мнениеот moridinbg » Пет Юли 22, 2016 6:59 pm

Ваденето и слагането на звена отслабва веригата и е хубаво да се избягва, защото после по-лесно се "къса" там. Missing link-ове.
Аватар
moridinbg

Мнениеот borisfx » Пет Юли 22, 2016 10:54 pm

Явно на тези звена им се казва "мисинг линк". Нов съм в колоезденето и сега научавам тази информация :)
Сега си гледам заявката за тези мисинг линкс, снимка на които пуснах в началото, китайците са ги кръстили - Bike Chains mountain road bike bicycle chain Connector for 6/7/8/9/10 Speed Quick Master Link Joint Chain :)
Да питам - само на Шимано веригите ли има специален нит от който трява да се почне, за да се избие звеното и да се постави мисинг линка. И ако този нит е специален и трябва да се замени със същия, пък аз сложа там някакво неизвестно китайско звено това няма ли да наруши нещо по веригата, например да я отслаби точно там. А на другите вериги които не са на Шимано как се слага този мисинг линк - харесваме си просто едно звено, избиваме го и го заместваме с китайското :) така ли?
borisfx

Мнениеот moridinbg » Съб Юли 23, 2016 7:07 am

Ето ти малко инфо за веригите и линковете, какъв е тоя специален шимански линк и защо не трябва да се преизползват пинове - http://www.parktool.com/blog/repair-hel ... -section-3
Missing Link са си го кръстили от KMC, иначе има всякакви имена - Master Link, reusable link, etc.
Аватар
moridinbg

Мнениеот Kobeto » Съб Юли 23, 2016 7:55 am

Вчера разгледах какво има и нашите сайтове и понеже в Байк център бях дал поръчка за педали, които още не бяха изпратили, направо им се обадих по телефона, казах им каква ми е веригата и съответно получих отговор, че това http://www.bikecenter.bg/product/kmc-missing_link_10s ще стане без проблем. Та в понеделник ще отскоча до сервиза да ми сложат звеното.
Иначе в различни сайтове и аз го срещам по различен начин - Missing Link или Chain Connector.
За шиманските вериги някъде бях чел, че производителят препоръчва при всяко избиване на нит да се слага нов, а не да се ползва стария. Доколкото ми е известно, това не се спазва
Аватар
Kobeto

Мнениеот borisfx » Съб Юли 23, 2016 8:26 am

Kobeto написа:получих отговор, че това http://www.bikecenter.bg/product/kmc-missing_link_10s ще стане без проблем. Та в понеделник ще отскоча до сервиза да ми сложат звеното.

Чакай, чакай... в този линк който си посочил има нещо което не разбирам. Цената на този мисинг линк който си поръчал от Байкцентъра е 9 лв.???!!!!! :crazy: Това вярно ли е??? Не вярвам на очите си :bigeyes: Или тези от Байкцентъра ни правят на пълни идиоти, или пък китайците продават пълни ментета. Тези мисинг линкс които ми дойдоха от Китай струваха само 50 цента за комплекта от две части. Ако търгашите от Байкцентъра купуват тези линкчета от Китай за 50 цента, а ги продават по 9 лв. тук, то аз веднага отварям магазин за велочасти. Такава надценка няма при никоя друга стока. От 50 цента на 9 лв. - баси :bigeyes: :crazy:
Ето снимка колко струват тези тенекии от китайски интернет магазин за който не вярва - http://prikachi.com/images.php?images/498/8846498P.jpg
Kobeto, помисли пак преди да дадеш 9 лв. за нещо което струва 50 цента
borisfx

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Съб Юли 23, 2016 10:16 am

borisfx написа:
Kobeto написа:получих отговор, че това http://www.bikecenter.bg/product/kmc-missing_link_10s ще стане без проблем. Та в понеделник ще отскоча до сервиза да ми сложат звеното.

Чакай, чакай... в този линк който си посочил има нещо което не разбирам. Цената на този мисинг линк който си поръчал от Байкцентъра е 9 лв.???!!!!! :crazy: Това вярно ли е??? Не вярвам на очите си :bigeyes: Или тези от Байкцентъра ни правят на пълни идиоти, или пък китайците продават пълни ментета. Тези мисинг линкс които ми дойдоха от Китай струваха само 50 цента за комплекта от две части. Ако търгашите от Байкцентъра купуват тези линкчета от Китай за 50 цента, а ги продават по 9 лв. тук, то аз веднага отварям магазин за велочасти. Такава надценка няма при никоя друга стока. От 50 цента на 9 лв. - баси :bigeyes: :crazy:
Ето снимка колко струват тези тенекии от китайски интернет магазин за който не вярва - http://prikachi.com/images.php?images/498/8846498P.jpg
Kobeto, помисли пак преди да дадеш 9 лв. за нещо което струва 50 цента

От velosiped.bg миналата година поръчах 2 такива(10ск), доидоха в масивна картонена кутиика с касова бележка грижовно опаковано за 12лв(4лв доставка) даже бяха така добри да ги пратят по Еконт вместо Спииди. Нормално е малко надценка да има, но 9лв си е сериозно цакане. :dontknow:
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот Kobeto » Съб Юли 23, 2016 11:07 am

В байкцентър цените са от 3 до 12 лева (от 24 намалено на 12 за 11 скорости. Ето цените и на други места: http://www.chainreactioncycles.com/bg/e ... -prod25439
https://www.amazon.co.uk/Quick-Speed-Po ... CK8XZ5Q3X2
http://www.wiggle.co.uk/kmc-10-speed-chain-links/

Огледах и доста други места и наистина има цени по 1-2 долара за 10 скорости. Не знам дали е възможно при такъв продукт да има и ментета или разликата е в материала :dontknow: Гледам, че и при веригите има голяма разлика в цените за 8+ скорости.
Аватар
Kobeto

Мнениеот emo_gp » Нед Юли 24, 2016 4:27 pm

Колеги аз преди време си взех такова звено от 50 цента, с цел резерв, авария и др! Специално за темата смених оригиналното звено с това и да ви кажа след 20 км няма ядове. Веригата е KMC X10!
Boardman Fs Pro 27.5
Аватар
emo_gp

Рейтинг: 1450

Мнениеот vencil » Нед Юли 24, 2016 8:44 pm

В момента го нямат в наличност но скоро може да го имат http://belbike-bg.com/%D0%B7%D0%B0%D0%B ... rosti.html
Всичко е лична преценка за надценката ;) а във вело индустрията цените са доста завишени е не могат да бият аудиото ама се стараят :D , какво ще кажете за тези накладки на повечето места ги продават от 12 до 17лв. че някъде и повече. http://belbike-bg.com/%D1%81%D0%BF%D0%B ... -b01s.html
Аватар
vencil

Мнениеот Boyan1984 » Пон Юли 25, 2016 5:59 pm

Чудно. Наистина ако са оригиналните накладки е супер оферта.
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Мнениеот reference » Пон Юли 25, 2016 7:46 pm

Аватар
reference

Рейтинг: 1240

Следваща

Назад към Веломеханик