Стегнал съм ги много но проблема не изчезва.SpartazoidBG написа:Провери болтовете на ротора дали не са разхлабени.. Може да звучи тъпо, но при мен един път стана така и за малко да сменям спирачка.
Kobeto написа:Виж дали ти е добре стегната оста. Ако играе каплата, съответно играе и цялата задница.
Не е задължително да усещаш луфта с пипане. Когато започнеш да спираш, натоварването е доста по голямо от това, което ти прилагаш с пипане, и не е разпределено централно, както при V-brake, а леко отстрани на задната главина, заради диска. При спиране може да започне да играе съвсем леко каплата от оста. А това леко ти го усещаш на асфалта, защото няма дупки и самото колело не се тресе по други причини. Аз разбрах, че съм бил на косъм да си изгубя цялата задна капла по пътя, едва когато я свалих случайно и всички луфтове лъснаха (на две места). А се чудих защо задницата ми е нестабилна в завоите. Задната спирачка я ползвам само по офроуд карания и то много малко. Дори имам съмнения, че и моята задница е клатушкала както при теб, но като подскача цялото колело в дупките ... Затова имам съмнение, че твоят проблем идва от не добре стегната ос или друг луфт, който не можеш да усетиш къде е. Не карай, докато не отстраниш проблемаmtbstunt99 написа:Kobeto написа:Виж дали ти е добре стегната оста. Ако играе каплата, съответно играе и цялата задница.
Оста е стегната смисъл нямам луфт.
Купих си нова капла и нов ротор и същото няма подобрение пак си има вибрации дори сега не спира добре на асфалт много леко и пак се усещат вибрациите.Drunken MadLoud написа:Не се дължи на геометрия или позиция на колоездача.Нещата , които могат да се направят, за видиш кое точно е проблема са следните:
1. По възможност пробваш с друга спирачка дали се получава същото.
2. Ако нямаш такава възможност, пробваш с друг ротор.
3. Пробваш с други накладки.
4. Пробваш чрез спейсъри (тънки шайби) да повдигнеш самия спирачен апарат. Слагат се на болтовете които държат спирачния апарат към рамката или дропаута (зависи от рамката).
5. Пробваш с друга задна ос/автомат.
Ако никое от тези неща не помогне, то рамката ти е с фабричен проблем.Преди години имах Specialized Rockhopper 2012 със такъв фабричен проблем, за който производителя беше признал. Единственото, което успях да направя, за да се подобрят нещата, беше да си купя накладки IceStop синтеровани. Вибрациите намаляха....както и спирачната сила (не съм голям фен на IceStop), но
поне имаше някакво подобрение.
Щом казваш че може и да е от друг луфт да има луфт, на друго място на предната капла, и то голям а също и средното има малко луфт.Kobeto написа:Не е задължително да усещаш луфта с пипане. Когато започнеш да спираш, натоварването е доста по голямо от това, което ти прилагаш с пипане, и не е разпределено централно, както при V-brake, а леко отстрани на задната главина, заради диска. При спиране може да започне да играе съвсем леко каплата от оста. А това леко ти го усещаш на асфалта, защото няма дупки и самото колело не се тресе по други причини. Аз разбрах, че съм бил на косъм да си изгубя цялата задна капла по пътя, едва когато я свалих случайно и всички луфтове лъснаха (на две места). А се чудих защо задницата ми е нестабилна в завоите. Задната спирачка я ползвам само по офроуд карания и то много малко. Дори имам съмнения, че и моята задница е клатушкала както при теб, но като подскача цялото колело в дупките ... Затова имам съмнение, че твоят проблем идва от не добре стегната ос или друг луфт, който не можеш да усетиш къде е. Не карай, докато не отстраниш проблемаmtbstunt99 написа:Kobeto написа:Виж дали ти е добре стегната оста. Ако играе каплата, съответно играе и цялата задница.
Оста е стегната смисъл нямам луфт.
Рамката е Reactor Force F526Drunken MadLoud написа:А какъв модел е рамката ти?
mtbstunt99 написа:Рамката е Reactor Force F526Drunken MadLoud написа:А какъв модел е рамката ти?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта