Ъпгреид и смяна на части .

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Ъпгреид и смяна на части .

Мнениеот светльо-toxin34 » Вто Авг 13, 2019 5:05 pm

Привет на форума. Имам следните въпроси по повод решението ми за смяна на някои части по двата ми велосипеда .
Искам да разкарам системата 3х8 на SRAM X3 от Декатлонския ми B-TWIN, и да сложа 2х10 SRAM X5, от Пулса ми . Въпросът ми е, на Пулса искам да сложа нещо по-добро от X5-цата . Примерно X9 или GX, а може би и нещо на SHIMANO пак да е 2х10 ...дайте някакви съвети....както и към кой сервиз да се обърна за тази рокада .
Естествено, най скъпото решение ще е да изхвърля директно Декатлонския велосипед в OLX-a за 250-300 лева и да си взема примерно един от новите Пулс-аци със шиманска окомплектовка ....ама нямам 2300 лева излишни .....
Аватар
светльо-toxin34

Рейтинг: 1320

Re: Ъпгреид и смяна на части .

Мнениеот koopss » Вто Авг 13, 2019 11:24 pm

Относно пулс-а:
Няма място за коментар тук по моему - Шимано SLX е това което е нужно. Е може и XT разбира се, но, цената е друга. SRAM вече загубиха битката в средния сегмент, и въпреки че бутам SRAM Eagle GX, не мисля че ще мога да ги подкрепя в твоя случай. Просто си се изложиха (както и Шимано от друга страна с 1x12 в ценово и не само отношение, но в крайна сметка, не е това корена на въпроса ти)

За btwin-а, не виждам никаква техническа или друга причина прехвърлянето на X5-цата да е проблем към btwin машината.

Поздрави
Аватар
koopss

Рейтинг: 1315

Re: Ъпгреид и смяна на части .

Мнениеот bcdd » Сря Авг 14, 2019 11:30 am

Тва са безмислени упражнения ,но ти си знаеш, иначе си вземи six 2x10 shimano ,но не виждам какво толкова ще подобриш с това, сигурно ще ти стъпи поне 600лв за новият монтаж
bcdd

Рейтинг: 1170

Назад към Веломеханик