искам да направя нещо като ревю и да споделя моя личен опит с педалите от Cube - Ready For Race.
На вънешен вид (само съвсем в началото!) изглеждат добре и цената е сравнително приемлива и предимствата им се изчерпват дотам.
Теглото за двата е 448 гр. (а не обявените 437 гр. на сайта на BikeCenter), което според мен не е малко (сегашните ми композитни са 303 гр. двата). Също така, не са от най-тънките, а обувката опира във вътрешната издадена част вместо в пиновете, което ги прави не особено удобни и стабилни.
Купих ги лятото на 2020-та за старото ми колело от BikeCenter за 49 лв. (сега са 69 лв.!) и след няма и 200 км каране започнах да чувам доста неприятно пукане откъм рамката.
В началото ми беше доста трудно да определя какво е точно - смених средното движение (по друга причина) и не се оправи, имах съмнения за релсите на седалката, колчето, шока и най-сериозни опасения за лагерите на вилката - дори се притеснявах, че някъде е счупена рамката (тя после наистина се счупи, но това е друга история

Реших да отворя единия - и - изненада! липсваха две от сачмите (в интерес на истината, вече съм забравил дали по две от всяка страна или само от едната). Ето как изглеждаше положението:
Реших, че това е случайност и отворих и другия - там положението беше абсолютно същото и разбрах, че това не може да е случайно - просто така си ги сглабят от Cube! За съжаление, нямах сачми точно с този размер и трябваше да сглобя педалите по този начин. Това обаче се оказа доста неприятна задача, понеже от Cube не бяха предвидили стандартния жлеб и съответната контрагайка за него, която съм виждал при всички други педали - явно не са предназначени за разглабяне и обслужване, а за едкнократна употреба. Така беше доста трудно да ги стегна точно колкото трябва - или бяха пренатегнати, или имаха луфт - трябваха ми десетки опити и общо "упражнението" ми отне към един час на педал (при "нормалните" педали са ми трябвали не повече от 2-3 опита)!
Както и да е, аз вече не карам това колело и тези педали, но пукането в тях си остана завинаги.
Други сериозен проблем, който имах беше, че почти веднага почнаха да се губят пиновете по педалите. Наложи се да ги залепя с лепило за резби.
Боята също е изключително нетрайна - само след няколко карания, без удряние, педалите от чисто черни станаха поне 30% металикови заради липсващата черна боя на доста места. От вътрешната страна са прекалено високи и обувките вместо да правят контакт с пиновете, стъпват директно върху педалите (което разбира се е и доста неудобно) - там боята си заминава първа. Съответно вече нямат и търговски вид.
Наскоро се заговорихме със собственика на 1001 bike parts, че преди време съм имал пукаща рамка и още преди да довърша изречението, той ме прекъсна: "Да не си бил с педали Cube Ready For Race?". После той спомена, че всички колела с педали Ready For Race, които са минали през тях, са пукали. Дори са стигнали дотам, че ако на някой му пука нещо по рамката, първо гледали дали педалите са Ready For Race и директно са го връщали да ги сменя

В заключение мога да кажа, че съотношението цена/качество при педалите Cube Ready For Race клони към безкрайност, а съотношението качество/цена - съответно към нула. Сигурен съм, че от Bike Center за педалите знаят за проблемите им, но са решили да ми спестят тази информация - да са живи и здрави (аз така или иначе след още няколко такива неуспешни покупки или неща от BikeCenter, които съм намирал на 20% от цената в aliexpress или LIDL, почти не стъпвам там)!
Надявам се да съм успял да откажа поне някой от бъдещата му неуспешна покупка!