Пролем със V-Brake

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Пролем със V-Brake

Мнениеот AiR » Пон Май 12, 2008 10:04 pm

Та имам проблем със моите Shimano V-brake-ове. Търсих преди това като използвах "Search" бутона, но не намерих подобен на моя проблем или поне имаше подобни но решенията явно не бяха много надеждни. Моят проблем е, че спирачките ми много яко спираха , но след няколко карания през зимата , спирането коренно се промени (не спират :D ), пробвах всякакви методи, първо изчистих "от до" каплите и калодките: не стана. Купих нови калодки: Авид, Тектро(тъй като от опит знам как спират), Шимано, но нещо не е в ред. Остъргвах калодките, за да махна горния слой за да ги направя малко по-абразивни, но не помогна. Накрая забелязах, че всеки път имаше много тънък слой (лъскав) по повърхността на калодките и много пъти си мислех, че проблема идва именно от натрупването на този слой. Махах го много пъти, неколкократно чистих отново "от до", не няма решение, просто като натисна лостчетата, спирачките си се търкат, а аз си се тътря. :D Та ако можете, предложете някакво решение, аз съм със тези спирачки http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... cts_id=161
Благодаря предварително.
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Мнениеот LorD » Пон Май 12, 2008 10:10 pm

Кало,отиди в горгоната да проверят да не би да им има нещо,което ти не забелязваш.Провери си ти някъде да не би да е скъсано жилото и да е скъсало бронята може да е от това. ;)
LorD

Рейтинг: 1211

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Вто Май 13, 2008 8:12 pm

Вземи от някой приятел вдин в-брейк за ден два, и го монтирай. Ако проблема го няма, значи е бил в брейка. Ако пак ти прави проблеми смени брони и жилата.Това по принцип трябва да се прави след всяка зима.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот AiR » Вто Май 13, 2008 9:10 pm

@ Silvestroff Gabrovo, tочно това смятах да направя, да взема друг В-брейк, за да видя дали ще има някаква разлика. Всеки ден карам и днес карах с едни приятели, които имат Drag Hacker и са си с В-Брейк, който колкото и странно да звучи, но спираха по-добре от моят със "Performance Pad"-овете. :D Та ще пробвам и се надявам да реша някак проблема.
Аватар
AiR

Мнениеот bluskanie » Вто Май 13, 2008 11:12 pm

Предполагам, че си погледнал, но все пак... положението на калотките върху шината? Дали не са накриво или нагоре/надолу? Друг проблем може да е жилото/бронята, Разбира се, половината от работата вършо лостчето? Добре ли е регулирано?

Почти съм сигурен, че проблема не е в самия V-brake, а някъде в жилото/бронята или лостчето. Поиграй си с регулирането на жилото/лостчето...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Isidor » Сря Май 14, 2008 10:26 am

И тъй като може от всичко да е, не изключвай варианта да е и от самите шини. Пробвай с друга/и шина/и. Колкото и да си ги "излъскал от-до", може и от тях да е проблема :dunno: ;).
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот bikerider » Сря Май 14, 2008 1:22 pm

Silvestroff Gabrovo написа:Това по принцип трябва да се прави след всяка зима.

Защо? :dunno:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот AiR » Сря Май 14, 2008 1:26 pm

Не знам дали трябва след всяка зима да се сменят, но днес ще пробвам няколко вариантаи дано стане нещо. Мерси за варианте до сега :agree:
Аватар
AiR

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Сря Май 14, 2008 7:40 pm

bikerider написа:
Silvestroff Gabrovo написа:Това по принцип трябва да се прави след всяка зима.

Защо? :dunno:
Не е задължително, но е препоръчително. Зима, сняг, пясък, сол, КОФТИ комбинация, която влиза навсякъде. Измива маслото, греста и надира повърхностите.Влиза в броните и нататък мисля че ти става ясно.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Re: Пролем със V-Brake

Мнениеот XeDoX » Сря Май 14, 2008 7:50 pm

:offtopic:

Е не сме били толква малко зарибените в тая област(ВТ) :) Искате ли някой път да се организираме да покараме ? Зависи какво карате де...
Аватар
XeDoX

Рейтинг: 1796

Мнениеот bikerider » Чет Май 15, 2008 8:36 am

Silvestroff Gabrovo написа: Не е задължително, но е препоръчително. Зима, сняг, пясък, сол, КОФТИ комбинация, която влиза навсякъде. Измива маслото, греста и надира повърхностите.Влиза в броните и нататък мисля че ти става ясно.

Да разбирам, че говорим за прекъснати брони, така ли?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Веломеханик