Монтиране на Remote Control на XCR

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Монтиране на Remote Control на XCR

Мнениеот Sasho_snegorina » Вто Окт 07, 2008 12:33 pm

Здравейте, днес се сдобих с Remote Control за вилка XCR, ето от тази тема -> http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=43659 . Аз съм с вилка XCR-LO (синя настройка на lock-а). Махнах оригиналната настройна, свалих я от патрона и сложих новата, снимки има в темата по-горе. Монтирах и жилото и бронята. Има един кух болт (мисля че е 8мм), който служи, за да държи настройката за патрона, работата е там, че в купения от мен комплект няма нищо, което да мине през него, и евентуално като се стисне лостчето, вилката да се заключва. Направи ми впечатление, че патрона на XCR-lo се заключва, като се завърти едно малко шестограмче(4мм), което се монтира на оригиналната му синя настройка, като преход. Това значи, че патрона е на принципа - като се завърти шестограма, да се заключва вилката, а купения от мен Remote Control е на принцип, да избутва надолу (нещо) и по този начин да заключва. Аз ли се бъркам нещо, или този RC няма да стане за моята вилка? Някой ако е монтирал и има опит в тази сфера, нека да ми подскаже дали греша с инсталацията, или наистина тази настройка няма да ми върши работа :dunno: Между другото в темата за продажбата на компонента пише, че е за вилка като моята :dunno:
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Re: Монтиране на Remote Control на XCR

Мнениеот toxiciti » Вто Окт 07, 2008 1:11 pm

Sasho_snegorina написа: Направи ми впечатление, че патрона на XCR-lo се заключва, като се завърти едно малко шестограмче(4мм), което се монтира на оригиналната му синя настройка, като преход. Това значи, че патрона е на принципа - като се завърти шестограма, да се заключва вилката, а купения от мен Remote Control е на принцип, да избутва надолу (нещо) и по този начин да заключва. Аз ли се бъркам нещо, или този RC няма да стане за моята вилка?

правилно, това ако не си забелязал пише дори на него че е за настройка на хода (Travel Adjust) или това е за вилки на Suntour със системата за регулиране на хода от кормилото или моделите със завършек -TA , а твойта е -LO което е Lock Out :)
Аватар
toxiciti

Рейтинг: 1360

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Окт 07, 2008 1:21 pm

Eми човек това което съм ти го казал всичкото ми е казано от chiMol(човека от който го закупих заедно с вилка XCR-LO). Kато се видяхме той обстойно ми обясни как се сменя, че едното се развива и се слага другото. Каза да не го сменям веднага ами да си поакрам без него да видя дали въобще ще имам нужда. Аз и място на кормилото нямах за него така и така остана да събира прах в чекмеджето.Той каза, че е свалена от същата вилка и, че няма да има проблем да се монтира...
Kakто ти казах ако искаш да го върнеш.. ок но до колкото разбирам си му намерил цаката ;) :beer: БРАВО
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик