Проблем с рогце за V-образна спирачка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с рогце за V-образна спирачка

Мнениеот Magicman » Вто Дек 16, 2008 10:30 pm

като си сглобявах кулулото, и нали си завивах болта с който се хваща спирачката, апък той беше покрит с някакъв си локер или нещо подобно (против развиване). и сега като тръгна да го развивам почва да ми се развива цялата шпилка (от рамката). някакви идеи какво да правя?
п.с. не че толкова ми трябва да до развивам в момента
Magicman

Рейтинг: 1400

Мнениеот dibo92 » Вто Дек 16, 2008 10:39 pm

Шпилката е предвидена да се развива с ключ.Следователно може да си хванеш контра с ключа на предвиденото място.Все пак не се знае дали има достъп... :agree:
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот FUNN » Вто Дек 16, 2008 10:39 pm

Един приятел имаше същият проблем... Ако не ти трябва много болта най-лесният начин е да хванеш една ножовка и да отрежеш главата на болта. След това го натисни с пръст и започни да го развиваш (много лесно трябва да се развие). Ако с ножовката ти е малко трудно вземи само нейният лист и режи с него.
Този начин бе ефективен при моят приятел дано и при теб да се получи!
dancho717 написа:аз така на 1 колело му скъсах вилката като махнах обтегача и веригата прекалено много я обтегнах,но ако имаш обтегач няма как да стане...
Аватар
FUNN

Рейтинг: 1327

Мнениеот dido85 » Чет Дек 18, 2008 9:56 pm

След това го натисни с пръст и започни да го развиваш (много лесно трябва да се развие)

Човека каза, че с ключ не може да го развие, камоли при отрязана глава с пръст :crazy:

Ако има мегдан за законтряне отдолу с 2-ри ключ, както каза dibo92, това е най-лесният вариант. Ако пък не, пробвай в посока на затягане, като се завие долната резба до край, белкем отцепи и болта малко (то на локера му трябва един път да мръдне). Трети вариант е да отвиеш пивота (шпилката) от рамката и да му завиеш 2 гайки (не съм сигурен само дали е метрична резбата), законтряш ги една за друга яко и след това пак с 2 ключа (като при развиване се държи вътрешната гайка).

П.П. Ако и с тези методи не стане, пробвай на банциг, там няма мърдане :hbang2: :D
Аватар
dido85

Рейтинг: 1665

Мнениеот FUNN » Чет Дек 18, 2008 10:23 pm

При варянтът на dibo92 няма достъп... (ако имаше мислиш ли че щях да предлагам варянт с отрязване...).
Когато главата на болта се отреже, той трябва да опусне и да се развие много лесно.
пп: Казвам това от личен опит!
dancho717 написа:аз така на 1 колело му скъсах вилката като махнах обтегача и веригата прекалено много я обтегнах,но ако имаш обтегач няма как да стане...
Аватар
FUNN

Рейтинг: 1327

Мнениеот Magicman » Чет Дек 18, 2008 11:09 pm

А съществува ли начин с нагряване? Или нещо което да "разяжда" локера?
Magicman

Рейтинг: 1400

Мнениеот axelmax » Пет Дек 19, 2008 12:59 am

да това е начина,но внимателно :agree:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот nicky bike » Пет Дек 19, 2008 9:19 am

Стига сте писали глупости не го нагрявайте нали има пластмаса над пружината. :crazy:
Вземи две парчета или медна или алуминиева ламарина сложи я на менгемето стегни резбата и си развий болта. Аз имам медни такива които използвам често. Пивотите често се развиват от вилката заедно с рамото на "V-brake" вероятно фабрично не са стегнати добре. С динанометричен ключ. :^:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Рейтинг: 2000

Мнениеот TNAMADA » Нед Дек 28, 2008 12:52 am

nicky bike е най близо до истината като го развиеш цялото със шпилката просто я хвани(шпилката) за менгемето ама не за резбата ами над нея има едно като шайбичка стегни здраво и със шестостен просто си развиваш болта на в-брейка и след това си навиваш шпилката наново :^: :agree: винаги действа едно време на клаймъра ми постоянно се получаваше :rofl:
http://userbars-bg.com/uploads/Други/Chuck%20Norris%20Facts%20(Animated).gif
TNAMADA

Рейтинг: 1140

Re: Проблем с рогце за V-образна спирачка

Мнениеот The_Ghost_RiDer » Вто Дек 30, 2008 3:49 pm

Точно стана и на мен това, развивати се пивота.Зимаш ножофка и ако ти опира, някаде сваляш,листа на ножофката и го режеш. :)
Аватар
The_Ghost_RiDer

Рейтинг: 1425

Назад към Веломеханик