Смазана резба на врътка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Смазана резба на врътка

Мнениеот bullerspike » Чет Мар 05, 2009 7:20 pm

След некадърен опит за завъртане на врътката премазах част от резбата и вече неможе да се завърти.Врътката е на сънтур дуро.Ето и една снимка(цък за по-голям размер).

Изображение

Въпросът ми е следният:може ли да изпиля този участък и след това да се завърти без проблем?Незнам дали след изпиляването резбата ще се върти.Някой знае ли от какво се прецаква толкова лесно,защото изобщо не разбрах как и кога стана:confused:
Благодаря на отговорилите :beer:
bullerspike

Рейтинг: 1301

Мнениеот Quasar » Чет Мар 05, 2009 7:31 pm

Алуминий е-мек е
иначе с някое ножче пробвай да поотвориш резбата а после като почнеш да го затягаш ще си се донамести :agree:
Аватар
Quasar

Рейтинг: 1305

Мнениеот An1MaL » Чет Мар 05, 2009 8:42 pm

Quasar написа:иначе с някое ножче пробвай да поотвориш резбата а после като почнеш да го затягаш ще си се донамести :agree:

Недей да пробваш така!

P.S
Мисля, че ще може да се оправи, ако искаш ми я дай да пробваме. :)
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот ico 1 » Чет Мар 05, 2009 9:07 pm

Не се притеснявай,резбата е развалена съвсем в началото.Не опитвай,обаче с ножчета и тем подобни.Дай я на стругар или на An1MaL да я поправи,щом знае как. :agree:
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Re: Смазана резба на врътка

Мнениеот The_Ghost_RiDer » Чет Мар 05, 2009 9:44 pm

Един ден и аз така направих, с една лапа (FUNN RIPPA) хубаво направих резба но не държи както, трябва по добре е дай на (An1MaL). :agree:
Аватар
The_Ghost_RiDer

Рейтинг: 1425

Мнениеот GECKO » Чет Мар 05, 2009 10:46 pm

Имах същият случай (подозирам със същата вилка - Duro)

Реших си проблема като внимателно подхванах резбата във кракЪ, и гледах да не е влезнала под ъгъл. В последствие резбата на кракът сама намести резбата на капачката (не мисля, че са закалени капачките). Не съм имал проблеми откъм здравина в последствие, само трябва да се внимава, когато се навива, за да не стават такива инциденти. Пластмасовите капачки на ХС60/ХСМ например се унищожават безвъзвратно обаче :V:
Аватар
GECKO

Мнениеот bullerspike » Пет Мар 06, 2009 12:13 pm

GECKO правилно подозираш ;)
An1MaL веднага бих ти я дал да я оправиш,но не съм от София. :beer:

Преди малко си реших проблема.С триъгълна пила много внимателно отворех каналите на резбата.Сега се завърта без проблем.
Интересно ми е дали ако вилката ми беше от по висок клас(marzocchi или fox например)щях ли да имам подобен проблем.Учителя ми по машинна практика се чудеше как може да сложат толкова мек метал на капачката,вярно че е сънтур ама чак пък толкова :dunno:
bullerspike

Рейтинг: 1301

Мнениеот тучо чучо » Пет Мар 06, 2009 12:45 pm

bullerspike написа:Интересно ми е дали ако вилката ми беше от по висок клас(marzocchi или fox например)щях ли да имам подобен проблем.Учителя ми по машинна практика се чудеше как може да сложат толкова мек метал на капачката,вярно че е сънтур ама чак пък толкова :dunno:

Уха, разбира се.
Омазвал съм резбата на тапата на Marzocchi Z1 FR 2004.
Добре, че Веломания реагираха супер бързо и ми доставиха резервни за две седмици. :agree:
Аватар
тучо чучо

Назад към Веломеханик