Въпрос за съвместимост и още нещо

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за съвместимост и още нещо

Мнениеот Night_Falcon » Сря Май 20, 2009 7:40 pm

Здравейте. Първо да помоля темата да бъде преместена във Веломеханик, мисля че там и е мястото.
Интересува ме дали случайно заден дерайлъор Shimano Saint, който по принцип е за 9 венци отзад, може да се използва със 8. Тъй-като подозирам правилния отговор, искам да попитам за да мина отзад от 8 на 9 скорости само задните зъбчатки и командата ли трябва да сменя (освен дерайлъора, него вече го имам :) ), или трябва и верига и курбели. На доста места съм забелязал, че за курбели и вериги пише: "съвместими с 8 или 9 скорости"
Тъй-като сигурно ще попитате за моделите на съответните верига и курбели, за съжаление не го знам, но са нисък-среден клас Shimano за 8 скорости. Благодаря предварително на всички. Ако все пак е толкова важно, ще се порова във screambikes да видя дали ще намеря моите :agree:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Re: Въпрос за съвместимост и още нещо

Мнениеот azoic » Чет Май 21, 2009 8:49 am

Мисля, че няма проблем да накараш Saint-а да работи с 8 скорости, но ако минеш на 9 - със сигурност трябва да смениш поне веригата. Тези за 9 скорости са по тънки от тези за 8, тъй като разстоянието между зъбчатките на касетата е по-малко. За курбелите - не мога да кажа, но предполагам и тях ще е добре да смениш.
Изображение Изображение
Аватар
azoic

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик