Блокирал Juicy 5

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Блокирал Juicy 5

Мнениеот asench » Сря Юни 10, 2009 7:34 pm

Наскоро си купих спирачката. В началото изобщо не спираше. Сега явно се напасна и спира перфектно. Проблема обаче е че е блокирала и инерцията на предното колело е по малко от 0,5 сек. Тоест колелото ми не върви. Постоянно квичи. Чувтвото е ве едно съм натиснал леко спирачката.Бихте ли ми казали някои който може изобщо да ми прегледа спирачката? А и има ли шанс сам да я поправя?
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Re: Блокирал Juicy 5

Мнениеот Sasho_snegorina » Сря Юни 10, 2009 9:17 pm

Ако си сменявал накладките, то най-вероятно не си вкарал буталата обратно назад. Пробвай следното, свали калипера, свали накладките и с отверка натисни буталата едновременно, за да се приберат, след това виж дали с ЛЕКО натискане на лостчето излизат и се връщат сами на мястото си, ако се връщат, значи спирачката е изправна, ако не се връщат значи е за профилактика. Ако всичко е наред, монтирай обратно накладките и би трябвало да има повече растояние м/у тях и диска и следователно да нямаш проблем с инерцията на каплата. Успех!
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот M1010X » Сря Юни 10, 2009 10:06 pm

Welcome to the club :) Не е свързано със смяната на накладките. Аз имах същия проблем със задната - случвало ми се е при каране в града да блокира. Симо смени някакви уплътнения и до голяма степен я оправи, като вече от повече от година нямам проблеми. Мини през БАС, пиши на C_Mo или пък мини през Каймата - според мен няма да се оправи без разглабяне и смяна на гумените детайли.
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот asench » Пон Юни 15, 2009 3:01 pm

Оправих проблема с инерцията. Сега имам друг. Още откакто си купих спирачката тя няма сила например да ме дигне на предна. Една нощ си бях оставил колелото навън и е заваляло дъжд. На сутринта спирачката спираше перфектно, но се беше случило това с инерцията. Днес реших да покарам, обаче пак не спираше. Та реших да напръскам спирачката с вода(маркуч). Отново си заработи супер, и инерцията, и си спираше... Слизам по улицата (ама го избутах,защото имаше кучета) и качвам се- Пак няма сила. Тоест тя спира, но... трудно. Моля ви кажете някаква диагноза. :D
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот bikerider » Пон Юни 15, 2009 3:34 pm

Онлайн прогноза - оптимистична.
Онлайн рецепта - пълна профилактика: смяна на уплътнения, спирачна течност и накладки.

Точна диагноза - на място при специалист, да му види окото и да му пипне ръката.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот DTD » Пон Юни 15, 2009 3:44 pm

Когато мойта бб7-ца се омазни правеше точно така, мокра- спира супер, изсъхне ли спирачната сила изчезва.Или смяна на накладки или си намираш голям ,продължителен наклон и въртеейки със стисната спирачка надолу я загрей.Това в случай ,че е омазнена, но ако не си сигурен по-добре отиди на сервиз ,там ще ти кажат :)
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Назад към Веломеханик