Formula K18 - настройка...

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Formula K18 - настройка...

Мнениеот Gasolin » Чет Окт 15, 2009 6:14 pm

Ще започна с това, че без да искам си счупих QR-а на главината (формула) и сложих друг, който намерих някъде из гаража. Имаше си пружни и смятам, че работеше нормално. Щом го оттегна обаче, всяка съществувала настройка на машинката отиваше и трябваше да настройвам положението й отново, и отново. Напоследък обаче диска се разстройва сам- карам го известно време и започва да стърже. Възможно ли е проблема да е в QR-a / главината? Настройката, която правя ли е грешна? Моля ако някой е имал същия проблем да каже, че направо ме болят нервите от настройване вече :D
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Re: Formula K18 - настройка...

Мнениеот Metel » Чет Окт 15, 2009 7:25 pm

Проверил ли си болтовете на спирачката дали са стегнати? Защото не би трябвало да е от QR-а щом си стяга без проблеми и държи.
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот 4getcredo » Чет Окт 15, 2009 7:53 pm

По-калпавите QR-и имат тази склонност - разхлабват се, особено при силна спирачка. Опитай с друг. Вземи на заем, за да пробваш и да си сигурен, че това е проблемът. :)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Gasolin » Чет Окт 15, 2009 9:28 pm

Първото нещо, за което се сетих бяха болтовете на спирачката - затегнати са максимално. Ще се опитам да си намеря друг QR, но не съм сигурен какво да търся...
П.С. Сега се стих, че QR-а, който имам в момента е от главина на сглобен Аполон, ако някой се сеща за каква главина става въпрос... Тя наистина е евтина и варианта с оттягането на QR-a ми изглежда по-правдоподобен...
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот Metel » Чет Окт 15, 2009 9:51 pm

Ако решиш да си вземеш нов QR ти препоръчвам Шиманските. Не само защото съм фен на Шимано а защото са на друг механизъм който е доста по-добър от на останалите марки, макар че не съм имал проблеми със QR-и на Формула.
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот joropc » Чет Окт 15, 2009 10:03 pm

Имах същият проблем.След често използване на спирачката, диска започваше да жули в апаратчето...оказа се QR-ра.При мен той не е калпав,просто грешката беше моя.Трябвало е да го затягам повече заради силната ми спирачка.След като направих половин оборот със регулиращата гайка и затягащия ексцентрик се затваряше по трудно,работата заспа ;)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик