Вилка дарт 1

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Вилка дарт 1

Мнениеот alfaromeo » Сря Ное 11, 2009 10:55 pm

Имам един проблем и един въпрос за тази вилка дарт 1 http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... ts_id=2662 . Първо въпрос ми е как да смажа вилката и как мога да извадя самите пружини .Проблемът от скоро има един луфт в самия ключ на вилката с ,който се регулира хода и на ръка е не възможно да се върти ключа само с клещи и се чудя дали за това трябва да посетя някой сервиз ?
alfaromeo

Рейтинг: 1180

Re: Вилка дарт 1

Мнениеот yavka » Сря Ное 11, 2009 11:13 pm

За да изкараш пружините трябва да отвиеш това което съм маркирал с червено:
Изображение
След като отвиеш маркираното с червено и от двете страни натискаш вилката и пружините ще излезнат на горе. Можеш да ги почистиш и да ги смажеш с грес каквато препоръчва производителя в техническото ръководство на вилката.

За този "ключ" сигурно бъркаш, че е за настройка на хода. Може би става въпрос за "ключа" за настройна на Preload-a. Когато го отвиеш ще видиш че този патрон е една пластмасова врътка, която най-вероятно трябва да се почисти, за да почне да се върти като хората.
-------------------------------
Edit: @Gen4eca в моя Dart1 имаше пружини и в двата крака. При мен разликата в двете пружини беше, че едната имаше тази синя пластмаса, за която казваш, че е ограничител с цел да не се получава Bottom out, а другата си беше пружина без нищо в нея.
Последна промяна yavka на Чет Ное 12, 2009 12:09 am, променена общо 1 път
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Re: Вилка дарт 1

Мнениеот Gen4eca » Чет Ное 12, 2009 12:03 am

Пружината е само една и се намира в левия ботуш. Колко килограма си? Според мен еластомера, който се намира омотан в пружината е много дълъг и бих ти предложил да го скъсиш(не да го махнеш целия!).Това е една синя пластмаса, която ограничава сгъването на пружината с цел предотвратяване на "bottom out". Когато бях с дарта направих тая манипулация и спечелих около 2см ефективен ход. :beer:
-----------------
@yavka: Имаше ли ажустери за прелоуда и от двете страни?
Bombing for peace is like fucking for VIRGINITY!
Аватар
Gen4eca

Рейтинг: 1418

Назад към Веломеханик