Avid Elixir R

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Avid Elixir R

Мнениеот bbike » Чет Дек 24, 2009 1:44 am

Здравейте.
Преди, около година си закупих въпросната спирачка и освен, че имах проблеми с нея -> viewtopic.php?f=4&t=51294 сега отново имам и ето какъв е той:
През есента някаде Септември месец решихме с един приятел (Metel) да блийднем спирачката с неговия Bleed Kit на Avid, защото спирачката имаше въздух така, започнахме ние и след смяната на маслото дойде ред на обезвъздушаването, в момента който се започна процеса започна нещо да църка от лосчето, и решихме да го разглобим. Махнахме рамото на лостчето и се виждаше, чуваше как пръска масло.

Има ли някакъв шанс да се оправи, или да се прати примерно до BAS да ми я сервизират и колко би ми струвало ? :( :dontknow:
Аватар
bbike

Рейтинг: 1277

Re: Avid Elixir R

Мнениеот Sasho_snegorina » Чет Дек 24, 2009 9:10 am

Здравей, проблемът явно идва от уплътненията на лостчето, които са консуматив. Onedistribution предлагат уплътнения за доста спирачки на авид. Може да разгледаш в скайта им, дали имат и за Еликсир. Мисля, че дори и да нямат в наличност, няма да имат нищо против да ти доставят. Дано само лостчето не е проблемно (с драскотини по канала, където минава уплътнението на буталото). Услех :agree:
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Назад към Веломеханик