КАПЛАТА ИЛИ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

КАПЛАТА ИЛИ?

Мнениеот rusito95 » Чет Яну 14, 2010 7:29 pm

Здравейте!Карам Драг Онтарио обикновенната сглобка (алтус). Въпроса ми е - борда на задната капла е изкривен и се вижда с очи а и като го пипаш също се усеща.Но-сега съм сложил мн малка гума (1.95) защото каплата ми стои на една страна (на ляво) и това мести и цялата гума а когато сложа по-голяма гума тя започва да опира в рамката ... защо стои така каплата ?!?! Благодаря предварително !!! :agree: :agree: :beer:
rusito95

Рейтинг: 1160

Re: КАПЛАТА ИЛИ?

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Яну 14, 2010 7:32 pm

Извади каплата, разхлаби QR-а и я сложи отново да си легне хубаво. Завърти - ако закача само на места - крива е, ако постоянно закача в едната страна на рамката - не е центрована.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Яну 14, 2010 8:01 pm

А ако от долу до средното е по средата, а горе накриво значи рамката ти е усукана ;).
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот axelmax » Пет Яну 15, 2010 12:29 am

Колеги бордът е подбит, не е крива каплата.
Снимай за да видим по конкретно.
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот evilzet » Пет Яну 15, 2010 9:36 am

Може каплата да е наплетена накриво, т.е. обръча да е изнесен вляво спрямо средата на оста.
evilzet

Мнениеот did » Пет Яну 15, 2010 11:35 am

rusito95 написа:борда на задната капла е изкривен и се вижда с очи а и като го пипаш също се усеща.

Какво точно се вижда и какво точно се усеща? Я опиши по-ясно какво точно се случва, ако не искаш до безкрайност шамански отговори, като горните.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пет Яну 15, 2010 11:43 am

did, къде ти е кристалното кълбо ;)?
А освен да опишеш и да изясниш какъв е проблема/ а може би проблемите ще е лесно също така да направиш снимков матрИал. Едно изкривяване на борда може въобще да не повлияе на каплата от гледна точка на изкривяване. А това, че гумата седи накриво също може да е в следствие от много причини, кои лоши, кои много лоши ;).
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

КАПЛАТА

Мнениеот rusito95 » Пет Яну 15, 2010 7:11 pm

Здравейте!Благодаря много за отговорите днеска вече си сложи нова вилка и курбели и каплата не ми е толкова голям проблем ! Благодаря много а и сега в момента немога да направя снимки защото колелото не е у мене а в магазина за колела.Благодаря !!!
rusito95

Рейтинг: 1160

Мнениеот Geronimo » Пет Яну 15, 2010 7:32 pm

Все същото, отново и отново. Защо пускаш тема като си знаеш твоето?! Ако проблемът идва от центровката на спиците ,ще го решиш срещу няколко левчета в сервиз. Така и така колелото ти е в магазин, ако разполагат със сервиз направо го остави за ремонт.
Аватар
Geronimo

Рейтинг: 1683

Назад към Веломеханик