Амортисьорна вилка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Амортисьорна вилка

Мнениеот mitkods » Нед Май 30, 2010 10:30 am

Ако това е повод за нова тема-супер!
Но при мен се случва нещо,което е обезпокоително.Преди 2 седмици ми спадна амортисьора(Marzocci) изцяло въздушен,не съм запознат точно с устройството му,защото не съм го разглобявал засега,но май намерихме причината.Оказа се(тогава),че е уплътнителния пръстен,който е отгоре,където се помпи самата вилка.Но вчера направих доста сериозен преход на яко пресечен терен и вече,като се прибирах забелязах,че се подава наполовина.Оказва се,че след сериозна употреба пак спадна...!?@@
Та,въпросът ми е,има ли някой,който може да сподели какво може да му е?Има едни втулки в ботушите,в които влизат горните тръби,предполагам,че е възможно те да са причината или семерингите,които не знам къде стоят точно.
Ако може да ме насочите ще съм ви много благодарен,че сезона започна с пълна сила и ще е нелепо да не може да се кара поради тази причина(то и всяка друга е нелепа :D )
Намерих в[url]http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=137/url] едни комплекти на marzocci,но не съм сигурен кое за какво е,защото те са за по-нови модели.Моят е от 2004г и незнам дали ще станат.Размера на тръбите е 30мм...но не съм сигурен.
Последна промяна mitkods на Нед Май 30, 2010 10:32 am, променена общо 1 път
mitkods

Рейтинг: 1120

Re: Амортисьорна вилка

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Май 30, 2010 10:32 am

Така като гледам за абсолютно нищо не си сигурен и не знаеш ;)! Отиди в сервиз!

А и боба снощи го изядох последния...
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот SeSSion » Нед Май 30, 2010 1:18 pm

Кажи каква ти е вилката.
Според мен уплътненията, които са на тапичките (от където помпиш) са се прцакали и трябва да се сменят с нови. Все пак отиди в сервиз, ако са уплътненията не би трябвло да ти вземат много пари.
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот Decay » Нед Май 30, 2010 2:23 pm

Иди на сервиз . Проблема сигурно е , че са се смачкали тапичките
Аватар
Decay

Рейтинг: 1162

Мнениеот mitkods » Нед Май 30, 2010 3:00 pm

Вилката е marzozzi exr pro.Въздушна е и има масло,защото това го установих,след като уплътнителния ринг от едната страна беше заминал и от там сълзеше и спадаше налягането.А за "тапички"нищо досега не съм чувал,но все пак утре ще намина през Горгоната(В.Т-во)и ще видим.Чудих се,дали не е от самите винтили през които се помпи?@@@@....
mitkods

Рейтинг: 1120

Мнениеот m0nst3r » Нед Май 30, 2010 8:48 pm

SeSSion написа:Кажи каква ти е вилката.
Според мен уплътненията, които са на тапичките (от където помпиш) са се прцакали и трябва да се сменят с нови. Все пак отиди в сервиз, ако са уплътненията не би трябвло да ти вземат много пари.

:agree:
За друга причина не се досещам.
Поздрави! :beer:
100 % crazY + full equipment = mega aggressive dh riding
Аватар
m0nst3r

Рейтинг: 1185

Назад към Веломеханик