от marsa » Нед Юли 04, 2010 9:01 pm
Колкото повече ги напомпаш, толкова по- леко ще вървят по асфалт, аз моите сликове помпам на около 5 (също са до 5,5. по спецификация). С балон 1,4, когато са на 5бара и съм на велосипеда, гумата стъпва с широчина около 1~1,5см, прави си изводи. Ще усетиш огромна разлика между <3 и 5, гаранция. Имай предвид, че и на най- леката черна пътечка, на която стъпиш с 5 атмосфери налягане, ще се чувсваш некомфортно първо заради друсането, второ заради почти никаквото сцепление.
Освен това внимавай къде минаваш и си пази гумите, защото колкото по- високо е налягането, толкова по- лесно се режат на малки стъкалца в града!
едит: Всъщност карам точно с гумата от линка ти, малко по- малко от година, около 5000км, основно асфалт, гумите за града са супер, единствено на мокро се държат зле, иначе основната разлика с по- скъпи гуми е теглото и по принцип защитите от пукане, но аз съм пукал три пъти тези гуми, два от които на една и съща полянка със стъкла. За тези километри гумата не личи да е износена, ако трябва да съм честен са като нови, единствено с дупчици от спъкълца.
Кучетата си

, колелото си

.