Райбероване на ушите за задната дискова спирачка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Райбероване на ушите за задната дискова спирачка

Мнениеот icebobo » Пон Авг 16, 2010 8:14 pm

Преди да съм го направил исках да го споделя със вас.Пробвахме абсолютно всичко от размяна на предните със задните накладки,през смяна на диска,слагане и на нови накладки без да броя многото настройки на апартчето-вибрациите в спирачката не изчезват.Със момчетата от сервиза достигнахме до извода че преходника който е захванат за ушите видимо се вижда, че не застава погледнато от страни успоредно на диска,от там се предполага че и апаратчето е усукано спрямо площа на диска.Утре ще направим втулка която да замести главината на задното колело и ще я настроим перпедикуларно на плота на фрезоващата машина и мислим да минем една фреза на ушите там ,където ляга преходника.Ако смятате че правим глупости сега е момента да ме спрете защото утре ще е вече късно.Момчетата от сервиза казаха че в София имало такива специализирани машини но мисля че ще се справим и тука.След тази операция, ако не се оправи проблема ....ще изхвърля задната спирачка..... :banghead:
Не е яко да си готин,готино е да си як!
icebobo

Рейтинг: 1265

Re: Райбероване на ушите за задната дискова спирачка

Мнениеот maverick4o » Пон Авг 16, 2010 9:58 pm

Абе защо не пробваш само с сменяне на преходника или апаратчето 1во..Се пак те са подменими рамката не...
Аватар
maverick4o

Рейтинг: 1118

Мнениеот outfaced » Вто Авг 17, 2010 10:51 pm

icebobo написа:Преди да съм го направил исках да го споделя със вас.Пробвахме абсолютно всичко от размяна на предните със задните накладки,през смяна на диска,слагане и на нови накладки без да броя многото настройки на апартчето-вибрациите в спирачката не изчезват.Със момчетата от сервиза достигнахме до извода че преходника който е захванат за ушите видимо се вижда, че не застава погледнато от страни успоредно на диска,от там се предполага че и апаратчето е усукано спрямо площа на диска.Утре ще направим втулка която да замести главината на задното колело и ще я настроим перпедикуларно на плота на фрезоващата машина и мислим да минем една фреза на ушите там ,където ляга преходника.Ако смятате че правим глупости сега е момента да ме спрете защото утре ще е вече късно.Момчетата от сервиза казаха че в София имало такива специализирани машини но мисля че ще се справим и тука.След тази операция, ако не се оправи проблема ....ще изхвърля задната спирачка..... :banghead:

Принципно така се прави, но както си споменал си има инструмент за тая цел. Направете го, това си е стандартна процедура и би трявало да се прави на всеки байк, на който това не е направено фабрично.

Иначе относно вибрациите, може въобще да не е там проблема. И аз минах по твоя път, но моите изчезнаха само с друга спирачка.
Каква рамка и каква спирачка?
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот icebobo » Сря Авг 18, 2010 7:13 am

Колелото е shokblaze TEAM,спирачката е shimano M-575.Вече го направих това,и вибрациите почти изчезнаха но.....все още се появяват на момент макар и за кратко.Ще покарам малко да видя дали ще се засилят или ще изчезнат с карането но май не е само това проблема.
icebobo

Мнениеот icebobo » Пон Май 21, 2012 8:01 pm

Случайно попаднах на стара моя тема и реших да напиша как отстраних проблема.Ъпгрейтнах спирачките с Шимано XT и нямам никакъв проблем от тогава!
icebobo

Мнениеот penmark » Пон Май 21, 2012 8:10 pm

Интересува ме накладките какви бяха? органични, полуметални или синтеровани и диска какъв беше?
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик